De Hillegommer

31 oktober 2017

De Hillegommer 31 oktober 2017


Steeds meer heksen en spoken

Lekker samen griezelen is en stuk minder eng. | Foto: Annemie Cornelissen Foto: annemiek cornelissen

HILLEGOM n Ook in Hillegom werd afgelopen weekend volop Halloween gevierd. Voor de jeugd was een aantal bloedstollende activiteiten georganiseerd. De Hillegomse Speeltuinen Weerestein en Jeugdland hadden de handen ineengeslagen en dit resulteerde in een gezamenlijk Halloweenfestijn op zaterdag 28 oktober. Dj Timo zorgde voor de muzikale omlijsting en er was een halloweenmodeshow, waarbij de kinderen op de catwalk hun kostuum mochten showen aan een jury. En die had het knap lastig om uit de prachtige creaties de mooiste te kiezen. (Lees het hele artikel op pagina 15)

Er waren spookjes, duiveltjes, maar ook heksen en enge boeven en allemaal hadden ze een ding gemeen, ze hadden het prima naar het zin. Uiteindelijk werden er twee winnaars uitgekozen, Elisa van der Vlugt en Jelle van Veeren. Zij kregen een wenspot, waarin ze hun eigen wensen kunnen stoppen. Bij Café Murphy's Law vond op zondag 29 oktober het jaarlijkse Halloweenfestival plaats en dit evenement was binnen 8 minuten na bekendmaking geheel uitverkocht. Het was een evenement voor alle Hillegomse kinderen in een fantastisch decor, waar dit café om bekend staat. Er was een voorleesheks, die een super spannend verhaal voorlas. Verder kon er geknutseld worden, waren er eierkoeken die versierd konden worden en werden de kinderen geschminkt, met als gevolg dat er heel wat spookjes, duiveltjes en heksen rondliepen. De avond daarvoor had het Halloweenfeest voor ouderen al plaatsgevonden met DJ Jeffrey en het was duidelijk te zien dat veEL gasten nog in deze stemming waren, want zij kwamen verkleed naar het kinderfestival, hetgeen voor een nog leuker sfeertje zorgde. Complete gezinnen hadden de middag van hun leven en na afloop kon maar een ding gezegd worden: Hillegom kan een goed Halloweenfeestje vieren.

De vrienden zijn in de Hoeksteen

HILLEGOM n Stichting Vrienden van Oud Hillegom houdt vrijdag 10 november de Najaars Vriendenavond in De Hoeksteen aan het Karel Doormanplein 2. Van oudsher een donateursavond, ofschoon niet-donateurs ook welkom zijn.

Arie Dwarswaard vertelt voor de pauze over vijf generaties Veldhuyzen van Zanten. Deze naam is al meer dan twee eeuwen met Hillegom verbonden. Het boek "Van vader op zoon" over deze familie kwam vorige maand uit. Na de pauze neemt zelf benoemd Tulpomaan en connaisseur Kees Noordermeer de deelnemers mee langs kunst in de openbare Hillegomse ruimte. Verdwenen kunstwerken en door bedrijven gerealiseerde kunstwerken komen aan bod, alsmede het raadsel rond de Hangkous. Het programma begint om 20.00 uur en deuren zijn open vanaf 19.30 uur. Entree is 5 euro, inclusief twee consumpties.

Kerstoptredens van De Torren

Hillegom n Zeemanskoor De Torren geeft dit jaar niet alleen in Lisse, maar ook in Hillegom een kerstconcert.

In Hillegom is het concert op zaterdag 9 december in de St. Martinus en Jozefkerk aan de Hoofdstraat 27 van 14.00 tot 16.00 uur. Zondag 17 december is het kerstconcert in de H.H. Engelbewaarderskerk aan de Heereweg 459 in Lisse, ook van 14.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis. Meer informatie op www.detorren.nl. Het zeemanskoor kan altijd nieuwe zangers gebruiken. Neem voor interesse contact op met Jan Guldemond, via een mail naar bleu-aimable@ziggo.nl

Kunstweek

Hillegom n Speciaal voor de Kunstweek organiseert Kunstuitleen Bollenstreek twee bijzondere exposities. Fotograaf Dennis A-Tjak toont zijn bloemenportretten en van kunstenaar Hanshan Roebers ziet het publiek schilderijen en houtsculpturen. De opening is zaterdag 4 november om 14.00 uur.

Van 4 tot en met 12 november vindt in heel Nederland de 15de editie van de Nationale Kunstweek plaats. Iedereen die in deze week lid wordt van Kunstuitleen krijgt een welkomstgeschenk. Meer info: www.kunstuitleenbollenstreek.nl

Boek over 'The great Marc Evers'

Over olymisch goud en doorzetten

Zuid-Holland onafhankelijk!

Eindelijk:

rotonde is bijna klaar

Column n Poespas