De Hillegommer

10 januari 2017

De Hillegommer 10 januari 2017


Hulde voor inzet vrijwilligers

De burgemeester, Annemiek Cornelissen en de heer Warmerdam. Rechts: Joyce Ligtvoet. | Foto/tekst: Remco Out Foto: remco out

Hillegom n Inwoners van Hillegom waren ook dit jaar weer uitgenodigd door de gemeente om in Hotel Flora met elkaar te proosten op het nieuwe jaar. Zij deden dit maandagavond 2 januari.

Naast de nieuwjaarsspeech van de burgemeester werden ook verschillende prijzen uitgereikt.

Burgemeester Arie van Erk blikte in zijn nieuwjaarstoespraak terug op 2016, maar keek ook vooruit op 2017: "Op allerlei gebieden is er de gang ingekomen. Zo beginnen verschillende projecten te draaien, bijvoorbeeld op gebied van ouderenzorg. Ook de uitstraling van Hillegom is positief aan het veranderen". Volgens Van Erk komt dit mede doordat het economisch weer goed gaat. "We hebben een prachtig dorp met schitterende voorzieningen, maar het was allemaal een beetje stil gevallen. Nu wordt er samen weer vaart achter gezet." In het laatste jaar voor de verkiezingen gaat er volgens de burgemeester op vele gebieden van alles gebeuren. Zo zal de Hoofdstraat een metamorfose ondergaan. "We hopen ook dat we er nu uit gaan komen met de plannen voor Henri Dunantplein zuid. Daarnaast beginnen er dit jaar verschillende woningbouwprojecten en worden bestaande projecten afgerond: dit jaar worden 200 huizen opgeleverd."

Elk jaar worden weer prijzen aan Hillegommers uitgereikt om ze te bedanken voor hun inzet. Een vrijwilliger, mantelzorger en een jonge vrijwilliger werden in het zonnetje gezet. In de categorie jonge vrijwilliger van het jaar won de 14-jarige Joyce Ligtvoet. Zij is vrijwilliger bij Stichting de Zevensprong. Mantelzorger van 2016 werd de heer Warmerdam en uiteindelijk werd Annemiek Cornelissen gekozen tot vrijwilliger van het jaar. Zij kreeg een oorkonde en een Hangkous voor haar inzet voor speeltuin Jeugdland. Cornelissen was enorm verbaasd toen ze haar naam hoorde: "Ik zag dit echt niet aankomen. Ik was al enorm blij met de nominatie en dacht straks ga ik met de oorkonde en een bos bloemen naar huis." Cornelissen beseft nu pas wat mensen voelen als ze worden onderscheiden. "Ik heb al vaak mensen geïnterviewd die de Hillegomse Hangkous kregen en heb het beeldje altijd bewonderd. Deze gaat echt een hele mooie plek krijgen". Ze draagt het beeldje op aan iedereen in Hillegom die zich vrijwillig inzet voor de gemeenschap: "Zonder vrijwilligers red je het niet."

De Hillegommer breidt uit met website

Hillegom n Uitgeverij Verhagen, de uitgever van diverse bekende lokale huis-aan-huisbladen, waaronder de Hillegommer, heeft haar nieuwsvoorziening uitgebreid met een aan de krant verbonden interactieve website.

Deze week lanceert Verhagen de lokale nieuws- en informatiesite www.dehillegommer.nl . 'Een pro actieve portal voor en door de gemeenschap', legt Dirk Bouman, directeur van Uitgeverij Verhagen uit. 'Wij zijn er trots op dat wij onze lezers kunnen uitnodigen om actief deel te nemen aan onze nieuwsvoorziening. Zij kunnen zelf een bijdrage leveren aan de site door het insturen van nieuws, persberichten, foto's en evenementen. Een uitgebreide agenda houdt onze lezer dagelijks op de hoogte van de diverse activiteiten. Wij nodigen alle (sport)verenigingen en organisaties uit hieraan mee te doen.' 'De site is gebruiksvriendelijk, overzichtelijk en gerubriceerd', licht Bouman toe. Er is een archieffunctie en wie de krant eens niet heeft ontvangen kan deze online doorbladeren. Wij willen met onze lezers samenwerken aan een goede nieuwsvoorziening. Tevens is het onze ambitie ook de gemeente te koppelen, zodat de site een echte nieuwsportal wordt. Onze site is responsive, dat houdt in dat hij automatisch meeschaalt met de afmetingen van het scherm. Het maakt dus geen verschil in bruikbaarheid en leesbaarheid of je de site op je desktop, laptop, tablet of smartphone bekijkt.

De site biedt 24 uur per dag wereldwijd een actueel overzicht van wat zich in de gemeente afspeelt. Wat we met elkaar vinden, kunnen we kwijt op de Facebook-pagina en het Twitteraccount. Uiteraard blijft onze krant een belangrijke rol spelen, maar door te luisteren naar wat onze lezers en adverteerders willen, kan Verhagen lokaal maatwerk leveren.'

De website is te vinden op www.dehillegommer.nl

Zuidkant Hoofdstraat op de schop

Hillegom n De gemeente is deze week begonnen met de herinrichting van de zuidkant van de Hoofdstraat. Het asfalt gaat eruit en er komen nieuwe steentjes in zoals bij de Hoftuin.

"Maar de aanpak gaat veel verder dan een cosmetische make-over", vertelt Vincent Lommerse, projectleider Buitenruimte. "We gaan de Hoofdstraat niet alleen mooier maken, maar doen tegelijkertijd een diepte investering in de technische kwaliteit van de straat. Het gaat niet alleen om opnieuw bestraten, maar we pakken meteen de vernieuwing van het riool mee en we maken een scheiding tussen riool- en regenwaterafvoer. Om wateroverlast bij extreem weer te voorkomen neemt de gemeente nu al maatregelen. Het huidige riool is veertig jaar oud. Dat gaan we nu preventief vervangen, net als de rioolaansluitingen op de huizen; deze worden vernieuwd. Daarnaast zorgen we voor de scheiding van het regenwater en het rioolwater. Regenwater gaan we lozen op de haven. Mocht het dan een keer heel hard regenen, dan heeft dat geen gevolgen meer voor het riool." Het streven is om voor de bloemencorso van april klaar te zijn. De winkels en woningen blijven bereikbaar tijdens de werkzaamheden.

Eerste baby

Baby n De Hillegommer is op zoek naar de eerste Hillegomse baby van 2017.

Bent u de gelukkige ouders en wilt u in aanmerking komen voor een leuke verrassing én een eerste optreden van uw kind in de krant? Stuur dan een e-mail voor maandag 16 januari met daarin uw gegevens naar redactie@dehillegommer.nl. Graag uw naam, adres en telefoonnummer vermelden, en natuurlijk de naam en de geboortedatum en -tijd van uw kind.

Foto: Caroline Spaans

Interactieve website

online!

Actueel en

overzichtelijk'

Onderlinge dans tussen

burgemeesters

Briljanten paar Aangeenbrug

column n Poespas