De Hillegommer

3 april 2018

De Hillegommer 3 april 2018


Raadsleden nemen afscheid

Theo Adamse, Marcel Sanders, Jeanne Ruigrok-Schoorl, Wilfried de Goeij, Annemieke van Dijk, Arie van Erk en Frank Vrijburg. | Foto: Corine Zijerveld Foto: corien zijerveld

Voor Annemiek van Dijk, vertrekkende raadslid van de PvdA, was er 28 maart een Koninklijke Onderscheiding. Van Dijk was van 2006 – 2018 raadslid en kwam als 28-jarige in de raad. Eerst als fractievoorzitter van een tweemansfractie, daarna van een eenmansfractie. Zij heeft zich hard gemaakt voor een geasfalteerd fietspad richting Bennebroek; en dat is er gekomen. Ook heeft zij hard gewerkt om het sociale beleid van Hillegom mede sturing te geven. Naast het raadslidmaatschap heeft zij een (jong) gezin en is zij werkzaam als bij een huisartsenpraktijk in Amsterdam.

BBH en CDA gaan nieuw college formeren

Hillegom n BBH heeft vrijdag 30 maart met alle politieke partijen in Hillegom verkennende gesprekken gevoerd.

BBH heeft zich in deze gespreksronde door alle fracties laten informeren over hun wensen met betrekking tot het coalitieakkoord en de logische samenstelling van een nieuw college. De uitkomsten van deze gesprekken zijn daarna uitgebreid besproken met zowel de fractie als het bestuur van BBH. Om te komen tot een voorkeur voor een te vormen coalitie is er een afweging gemaakt op basis van de verkiezingsuitslag en de belangrijkste pragmatische overeenkomsten en ambities voor de komende raadsperiode. Alles afwegende is BBH tot de conclusie gekomen dat zij in eerste instantie enkel met het CDA gaat onderhandelen om in Hillegom een nieuw college van burgemeester en wethouders te vormen. De formatiegesprekken starten deze week. Mochten de onderhandelingen niet slagen dan zullen andere combinaties onderzocht worden.

Getuigen gezocht

Hillegom n Op tv West was vorige week uitgebreid aandacht voor de overval op de geldwagen bij de ING bank aan de Hoofdstraat, donderdag 30 november. De politie zoekt nog steeds naar de dader.

Het lijkt er op dat de overvaller wist hoe laat de geldwagen bij de bank zou verschijnen.

Verder is het opvallend dat hij tussen de auto en de muur kon lopen en eenvoudig bij het geld kon komen. De politie sluit niet uit dat de man voorkennis had. De camera aan de gevel van de bank heeft de verdachte gefilmd. Hij loopt kort voor de overval heen en weer langs het bankfiliaal. Het gaat om een blanke man van 1,80 m. Hij droeg een gewatteerde donkerblauwe jas, en strakke grijze spijkerbroek en zwarte schoenen met witte zolen. Verder had hij een muts op en had hij een rugzak bij zich. Na de overval ziet een getuige een man in een rechte lijn naar een auto lopen, die op het parkeerterrein voor de bank staa, met de neus richting Hoofdstraat. De auto zit niet op slot. De man legt iets op de achterbank, stapt in en rijdt weg. Hij voldoet aan het signalement van de overvaller. Het is dus óf de dader of een belangrijke getuige.

Als dat laatste het geval is, hoopt de politie dat die persoon zich meldt. Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070, of bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of tip de politie via WhatsApp: 06-17214856.

Mogelijke doorstart online tuinspecialist Bakker

Regio n Er lijkt een doorstart te komen van Bakker.com. De online tuinspecialist werd begin februari failliet verklaard.

Binnenkort moet er meer duidelijkheid komen over een overname.

Door wie, willen noch de voormalig interim-topman Hovestad, noch de curator zeggen.

Bakker.com was actief in 21 landen en had ruim 600 mensen aan het werk, van wie 126 in vaste dienst.

De handelsvoorraad, waaronder bollen, knollen en kamerplanten, wordt momenteel in opdracht van de curator online geveild.

In mei wordt ook de inventaris van de locaties in Lisse en De Zilk geveild. (Bron: BO)

Bijna 2400 euro voor Franniez

Fontein zet zich in voor goed doel

Bas Klarenbeek wint

NK patisserie

Frénk van der Linden bij de School

column n Poespas