De Hillegommer

17 april 2018

De Hillegommer 17 april 2018


Bloemencorso in de steigers

De praalwagen staat klaar voor de stekers. | Foto: FB Corsogroep KAVB Hillegom/Haarlem e.o. Foto: pr

corso n De praalwagens staan er klaar voor, de temperaturen zijn gestegen, de bloemen geplukt, kortom: nog een paar dagen en dan rijdt het corso weer. De praalwagens van de corsogroep KAVB Hillegom/Haarlem e.o. heeft als thema de Griekse mythologie. De Griekse cultuur is de bakermat van de Europese beschaving. Een belangrijk onderdeel is de Griekse mythologie. De praalwagen van de gemeente Hillegom heeft als thema Muzikaal Hillegom. Hillegom heeft veel muziekverenigingen en daarmee een rijke gevarieerde muziekcultuur.

Veiling oldtimers

HILLEGOM n De ongeveer tweehonderd oldtimers uit het opgedoekte Ford Museum Den Hartogh in Hillegom worden deze zomer geveild.

De kostbare klassiekers gaan op 23 juni onder de hamer bij het beroemde Britse veilinghuis Bonhams. Enkele jaren na het overlijden van oprichter Piet den Hartogh in 2011, sloot het museum haar deuren. Dochter Grenske Roest, die het museum van vader Piet overnam, stopte ermee en niemand uit de familie bleek de collectie Fords te willen blijven beheren. In 2014 werd er nog een selectie van vijftig voertuigen verkocht, zodat met de opbrengst het museum kon worden gemoderniseerd. (Bron: TV West)

Wecycle actie

regio n De gemeenten Teylingen, Lisse en Hillegom doen mee aan de Wecycle-inleveractie voor afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen op de milieustraat.

Inwoners die deze zogenaamde e-waste inleveren, kunnen punten sparen. Hiermee maken de voedselbank Teylingen en de Oranje-comités Lisse en Hillegom kans op een cheque van 1000 euro. Wie inlevert maakt kans op prijzen. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van e-waste in Nederland. De actie loopt van 21 april tot en met 31 augustus.

Nieuwe gedichten met ingang van mei

Hillegom n De nieuwe dorpsdichter Paul Venderbos gaat als eerste dorpsdichter van Hillegom vanaf 1 mei twee jaar lang gedichten schrijven over Hillegom en actuele gebeurtenissen in de gemeente.

De benoeming van een dorpsdichter is een uitvloeisel van de Cultuurnota. De dorpsdichter krijgt de opdracht om jaarlijks minimaal tien gedichten te schrijven over Hillegom. Het college heeft Venderbosch geselecteerd uit een paar kandidaten. Hij is het meest geschikt bevonden en wat ook een rol speelde bij de keuze was dat hij in Hillegom woont. Na twee jaar worden de gedichten gebundeld. Venderbosch woont al jaren in Hillegom en heeft in zijn werkverleden veel ervaring opgedaan met schrijven. Een baan in de bollen bracht hem in de Bollenstreek.

Vers bestuur Initiatiefrijk Hillegom

Blij dat we weer compleet zijn'

Jeugd op

bezoek bij

burgemeester

Jongste raadslid Anouk Dijkshoorn

column n Poespas