De Hillegommer

2 juli 2019

De Hillegommer 2 juli 2019


Tropisch Hillegoms Muziekfeest

Ook in de middag is het volle bak voor het podium bij het Hof. | Foto: Remco Out.

Hillegom n Het Hillegoms Muziekfeest is weer achter de rug en wat kan de organisatie dit jaar trots zijn. Al meer dan een week voor aanvang waren alle kaarten uitverkocht, met als gevolg dat er 4760 bezoekers afgelopen zaterdag in een zonovergoten Hoftuin stonden. De tropische temperaturen zorgden voor een fantastische sfeer en dat was ook tijdens het middagprogramma weer het geval. De organisatie verliep soepel, qua veiligheid was er geen vuiltje aan de lucht en er was een prachtig horecaplein gecreëerd. (Lees verder p14/15).

Voedselbank krijgt bijdragen van vier fondsen

Hillegom n De Stichting Voedselbank Hillegom krijgt voor de aanpassing en inrichting van hun nieuw verkregen locatie een bijdrage van zowel Fonds 1818, het Kansfonds, het Oranje fonds en de JC Ruigrok stichting. Van de Voedselbank in Hillegom zijn 160 personen afhankelijk voor aanvulling van hun eerst levensbehoefte.

Na jaren -om niet- van de Jozefkerk gebruik te hebben kunnen maken als opslag- en uitgiftepunt, moest er uitgekeken worden naar een nieuwe locatie. Met hulp van de gemeente Hillegom kon een bedrijfspand worden verkregen. Met vrijwilligers en ondersteuning van donateurs is de Voedselbank Hillegom ondertussen verhuisd.

De nieuwe locatie voldoet voor een groot deel aan de wensen; maar met behulp van de donaties van de bovenstaande fondsen kan bijvoorbeeld de toegang tot de uitgifteruimte en de eerste etage beter ingericht worden.

De eerste uitgifte van goederen was 2 mei: de voedselbank is dus 'in bedrijf', maar de officiële opening wacht nog op diverse aanpassingen.

Fonds 1818 zet zich in voor een betere maatschappij. Door het geven van geld, advies en begeleiding en door zelf projecten uit te voeren. Kansfonds helpt mensen omzien naar de kwetsbaren in onze samenleving, zodat niemand buitengesloten raakt. Het Oranje Fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom steunt het jaarlijks duizenden projecten die mensen met elkaar verbinden.

Die steun bestaat uit geld, aandacht en advies. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds. Het doel van de J.C. Ruigrok Stichting is het ondersteunen van initiatieven op het gebied van onder andere godsdienst, liefdadigheid en cultuur, sport & bewegen.

Spelen en sporten: wat zijn de wensen? Laat het weten!

Hillegom n De gemeente werkt aan een plan voor sporten en spelen in de buurt. Hierbij sluiten ze zo dicht mogelijk aan bij de wensen van inwoners.

Met de reacties van inwoners werken zij speerpunten uit; wat willen jongeren, kinderen, ouderen en andere doelgroepen buiten doen? Wat staat voorop? Ook gebruiken ze de antwoorden om een voorstel te maken voor het budget dat we aan de raad vragen voor sporten en spelen in de buurt. Eind 2019 gaat de gemeenteraad het plan bespreken. Vul de vragenlijst in op www.hillegom.nl; reageren kan tot 15 juli.

Lippenstift Wimpie is niet meer

Geliefde eend overvaren in Oude Beek

Oscar Schijf wint

fotowedstrijd

Collectief moet uit De School

Poespas n column Lodewijk Kamps

4 / 5