De Hillegommer

19 november 2019

De Hillegommer 19 november 2019


Warm onthaal voor Sinterklaas

Vanaf de Haven wordt de Sint richting het dorpscentrum gereden. | Foto en tekst: Remco Out

Hillegom n Sinterklaas werd zaterdag uitbundig onthaald in de Hillegomse haven, waar duizenden kinderen op hem stonden te wachten. Dit jaar waren twee pieten al eerder naar Nederland gekomen om de voorbereidingen te kunnen zien. Sinterklaas had recherchepiet ook naar Hillegom gestuurd om de twee vermiste pieten op te sporen. Vlak voor zijn kwam burgemeester Arie van Erk met de twee pieten aanvaren. Na vele handjes gegeven te hebben, ging de Sint richting het gemeentehuis. (Lees verder op: www.dehillegommer.nl en p7/9)

Hier stond burgemeester Arie van Erk al te wachten. Voor de toespraak van de burgemeester stond eerst nog wat belangrijks te gebeuren. Pietje Pils wilde namelijk Vlinderpiet ten huwelijk vragen. Eerst vroeg hij de sint om toestemming, waarna hij op zijn knieën ging. Tot blijdschap van alle aanwezigen was het antwoord ja. Zij kregen beide bruidspietjes opgespeld om als verloofde pieten verder door het leven te gaan.

Swingende sint

Ook werd Sinterklaas even in het zonnetje gezet en kreeg hij een groot pakket met Hillegomse producten. Na de toespraak van de burgemeester en meerdere liedjes ging de goedheiligman naar de pietendisco. Daar stonden al honderden kinderen en de discopiet klaar om er nog een groot feest van te maken. Al dansend en met een polonaise werd de intocht afgesloten.

In de middag konden de kinderen nog hun kleurplaat inleveren en op de foto met Sinterklaas en zijn pieten. Ze hoefde niet gelijk weg, want er waren allemaal leuke pietenspellen. Zo konden ze over een dak en door de schoorstenen, cadeautjes sjoelen en pakketjes in schoorstenen gooien.

Pietenselfie-actie

Dit jaar is er ook weer de pietenselfie-actie. De kinderen konden tijdens de intocht op de foto met de pieten. Als ze deze opsturen naar fotowedstrijd@hillegomonline.nl dan maken ze kans op lekkere prijzen van Chocolaterie Pierre.

Ondersteuning jeugdhulp voor huisartsen

Hillegom n Hillegom werkt sinds kort met praktijkondersteuners Jeugd. Vorige week werd de samenwerkingsovereenkomst ondertekend door de huisartsen, de gemeente Hillegom en het Jeugd- en Gezinsteam (JGT).

De huisarts verwijst kinderen, jongeren en hun ouders zo nodig door naar de praktijkondersteuner Jeugd. Die gaat met hen in gesprek, brengt het probleem in kaart en begeleidt het kind zelf of verwijst door naar een andere passende vorm van jeugdhulp. Daardoor krijgen kinderen en jongeren direct de meest passende zorg.

De ervaring van andere gemeenten leert dat met dit systeem minder vaak hoeft te worden verwezen naar zware vormen van jeugdhulp.

Groot succes voor jonge ballerina's

Publiek vol lof over

optreden

Gemeente wil stuk minder

restafval

Bijzondere

boom tijdelijk in centrum

column n Poespas