De Hillegommer

19 april 2017

De Hillegommer 19 april 2017


'Wij missen de mozaïekwedstrijd in Hillegom!'

Vlnr: Juliet Goemans, Bodine Vennik. Denise Weenink, Britt v Bentum. Onder: Esmee Daalman, Lotte Goosen, Annelot Spoelstra. | Foto: Annemiek Cornelissen Foto: annemiek cornelissen

mozaïeken n Een zestal leerlingen uit groep 8a van basischool De Giraf hebben vrijdag 14 april de handen uit de mouwen gestoken en zijn aan het 'steken' geslagen.

Door Annemiek Cornelissen

In de voortuin van de 11-jarige Juliet die aan de Singel woont, hebben de meiden een prachtig bloemenmozaïek gemaakt.

Hun inspiratiebron was een figuurzaagwerkstuk op school: een prinses.

De meiden begonnen om 9.30 uur en waren in twee uurtjes klaar.

Ondanks de stralende en trotse lach en een prachtig resultaat, waren de meiden ietwat sip. "We kunnen niks winnen en dat vinden we jammer. In Vogelenzang, de Zilk, Lisse en Noordwijkerhout worden wel mozaïekwedstrijden gehouden, maar in Hillegom niet."

Een aantal jaar geleden heeft het zestal wel tijdens een mozaïek wedstrijd in Hillegom gewonnen.

Paar jaar geleden eerste

"Toen hadden we ook een mozaïek gemaakt in de tuin, een clown en toen kwam Wilbert Koops aan de deur met een beker.

We hadden gewoon de eerste prijs gewonnen en dat was natuurlijk super gaaf.

We hopen dat er volgend jaar wel weer een wedstrijd is in Hillegom, dan doen we zeker mee.

Anders maken we alsnog een mozaïek, ook al is het voor de lol".

Nieuwbouw Parkwijk nadert voltooiing

zorgcentrum n De bouw van het nieuwe zorgcentrum Parkwijk verloopt volgens planning.

Vrijdag 19 mei wordt de nieuwbouw opgeleverd. In de week van 6 tot en met 8 juni verhuizen de bewoners na anderhalf jaar terug naar het nieuwe gebouw. Ruim een jaar geleden werd het oude Parkwijk afgebroken en is op dezelfde locatie in het afgelopen jaar het nieuwe zorgcentrum verrezen. De vertraging die er in het najaar nog was, is tijdens de wintermaanden veranderd in een lichte voorsprong.

De aannemer en de installatiebedrijven zijn inmiddels begonnen met de afwerking van het gebouw: schilderen, behangen, tegels zetten en het plaatsen van keukens en sanitair.

De installaties, zoals telefoon, internet, het brandmeldsysteem en het centrale zorgoproepsysteem worden in april aangebracht. Daarna wordt het hele gebouw gestoffeerd.

Tuinconcert

muziek n In de Kloostertuin van Casa Carmeli aan de Bekslaan 9 is zondag 7 mei vanaf 13.30 uur een openluchtconcert.

Het Maria Meimaand Concert wordt georganiseerd door de werkgroep van het wooncomplex Casa Carmeli. Het Maria Meimaand Concert is een jaarlijks terugkerend concert en is vrij toegankelijk. De bloeiende kloostertuin vormt een mooi decor. Het Hillegoms mannenkoor Cantiflora zal een tiental liederen ten gehore brengen.

Het initiatief van het Maria Mei Concert is afkomstig van een bewoner van het nieuwe wooncomplex Casa Carmeli. De bewoners van het wooncomplex zijn erg gecharmeerd van het mooie kloosterterrein en proberen middels dit concert daar een extra dimensie aan te geven.

Mamacafé krijgt verpleegkundige op bezoek

bieb n Elke eerste dinsdag van de maand, van 10.00 tot 12.00 uur, is er in de bibliotheek aan de Sportlaan 1 het Mamacafé; een ontmoetingsplek voor (aanstaande) moeders en vaders van jonge kinderen, waarbij ook baby's en peuters welkom zijn.

Onder het genot van een kop koffie spreken ze met elkaar over de kinderen, over opvoedvragen en maandelijks wordt een toepasselijk thema gekozen dat door een deskundige nader wordt toegelicht. Dinsdag 2 mei is een verpleegkundige van het CJG aanwezig. Bij haar is het mogelijk om vragen te stellen over uiteenlopende zaken. Aanmelden is niet nodig en de bijeenkomst is gratis. De activiteit wordt georganiseerd in samenwerking met het Centrum voor Jeugd en Gezin. Meer informatie op www.bibliotheekzuidkennemerland.nl

Laat energiesituatie in kaart brengen

scan n De gemeenten Hillegom, Kaag en Braassem, Leiden, Leiderdorp, Nieuwkoop en Noordwijk bieden de gratis energiescans aan.

Voor sommige gemeenten geldt dat zij ook een gratis monitoring van twee jaar beschikbaar stellen aan MKB's. MKB's, zoals horeca, grotere winkels, zorginstellingen, sportverenigingen, veehouderijen, glastuinbouwbedrijven, enz. komen in aanmerking.

Bij een energiescan komt een gecertificeerd bedrijf langs en brengt de huidige energiesituatie in kaart. Zo is het mogelijk om inzicht te krijgen in de huidige energieverbruik, energiestromen en het energielabel. Hierna wordt een advies op maat gegeven waarin onder andere staat hoe de huidige technische installaties geoptimaliseerd kan worden, welke relevante maatregelen genomen kunnen worden en wat de terugverdientijd daarvan is. De ervaring leert dat er gemiddeld meer dan 30 procente op de kosten bespaard kan worden met een terugverdientijd van minder dan drie jaar. MKB bedrijven die energie willen besparen en in aanmerking willen komen voor een gratis energiescan, kunnen zich aanmelden via www.odwh.nl/mkb.

Hoog bezoek uit China

Streek n Een Chinese handelsdelegatie uit de stad Gaoming is op bezoek in de Bollenstreek.

Zij ondertekenden een handelscontract met de firma's Via Roma en J. Heemskerk en Zonen uit De Zilk.

Dat gebeurde in museum de Zwarte Tulp in Lisse in het bijzijn van de burgemeesters van Noordwijk, Teylingen en Hillegom en de loco-burgemeester van Noordwijkerhout. Corso-voorzitter Leo van der Zon had alle partijen verzameld om de Bollenstreek op deze manier te presenteren aan de delegatie. Alle gemeenten stelden zichzelf voor en de Chinezen reageerden enthousiast.

Ze willen graag zaken doen en nodigden iedereen om kennis te komen maken in China.

column n Poespas

Bollenstreek overspoeld met toeristen

Bezoekers in en op de tulpenvelden

Meepraten over de

omgeving

Auto voor

Dakar team