De Hillegommer

12 september 2017

De Hillegommer 12 september 2017


Vlag najaarsfeesten in top

De oude vlag was aan vernieuwing toe. Frank Brouwer (l), Anne de Jong en Ad van Lierop (r) hijsen de nieuwe in top. | Foto: Annemiek Cornelissen Foto: annemiek cornelissen

HILLEGOM n Locoburgemeester Anne de Jong heeft zaterdag 9 september de najaarsfeesten officieel geopend door samen met de voorzitter van de Harddraverijvereniging Hillegom en Omstreken, Frank Brouwer, en de voorzitter van de pr-commissie Ad van Lierop, de nieuwe vlag te hijsen. Dit gebeurde in de Hoftuin, net voordat de eerste activiteiten zouden plaatsvinden. Deze vlag zal gedurende de hele feestweek dagelijks in top zijn. Volgens Van Lierop was de oude vlag nodig aan vervanging toe. (Lees het hele artikel op pagina 7. Volgende week staat een fotopagina in deze krant)

"Dit was een jubileumvlag uit 2005, de vlag was dus sterk verouderd. We hebben een nieuw ontwerp gemaakt, strak en eigentijds, met natuurlijk ons logo en deze vlag wappert niet alleen in de Hoftuin, maar ook aan de vlaggenstokken van al onze leden. Bovendien zal deze vlag te zien zijn bij de activiteiten". Anne de Jong was weer zeer te spreken over het activiteitenprogramma. "Het ziet er weer prachtig uit. Ik heb het boekje uitgebreid bekeken en ook weer nieuwe activiteiten gezien. Wij als college doen weer als team mee op de quizavond, net als vorig jaar. Ik heb begrepen dat Arie van Erk ook mee gaat doen met sjoelen. Bovendien gaan we natuurlijk ook een kijkje nemen bij de diverse activiteiten". Ook legde de Loco Burgemeester de nadruk op het feit dat tientallen vrijwilligers gedurende de feestweek belangeloos in de weer zijn voor de inwoners van Hillegom. "Dat is toch wel even een zaak om bij stil te staan. Ik heb enorm veel respect voor al deze mensen. Ik heb begrepen dat er vrijwilligers zijn, die hier vrije dagen voor hebben opgenomen en dat doen ze ieder jaar weer". Tenslotte wenste de Jong de Harddraverijvereniging een succesvolle week toe en hoopte dat de Hillegommers aan zoveel mogelijk activiteiten gaan meedoen. "Ondanks de weersverwachting denk ik dat het een prachtige week gaat worden".

Ruim 85 mille voor KWF

Hillegom n De SamenLoop voor Hoop die plaatsvond op 17 en 18 juni op het SV Hillegom terrein, heeft een eindbedrag van 85.432 euro opgeleverd voor KWF Kankerbestrijding.

"Zowel de opbrengst als het hele weekend heeft alle verwachtingen overtroffen," zegt het organisatiecomité. "Wij kijken vol trots terug op een prachtig en liefdevol evenement. Waar een klein dorp groot in kan zijn!"

Tijdens de SamenLoop voor Hoop wandelden teams 24 uur als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Deelnemers en bezoekers werden getrakteerd op een bijzonder programma, boordevol muziek en activiteiten.

's Avonds was het parcours verlicht met duizenden kaarsen. Dat zorgde voor een bijzondere sfeer van saamhorigheid. Rond de Samenloop hebben inwoners van Hillegom en omliggende dorpen zich met veel energie en enthousiasme ingezet om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Ook het bedrijfsleven liet zich niet onbetuigd met gulle donaties.

Aan het eind van de Samenloop werd al een voorlopige tussenstand van 70.768 euro bekendgemaakt. Ook daarna bleven de donaties binnenstromen.

De SamenLoop voor Hoop Hillegom krijgt in 2019 een vervolg. De verdere details worden later bekendgemaakt, onder andere via Facebook.

Hillegom voor elkaar

Hillegom n Sinds de start in juni 2015 zijn via Hillegomvoorelkaar meer dan 130 matches tot stand gekomen. Een prachtig resultaat. Hillegommers zetten zich graag in voor een ander, dat blijkt wel.

Iets voor elkaar doen wordt steeds belangrijker in onze samenleving. Gelukkig zijn er veel mensen bereid een ander te helpen. En zij zijn vaak dichterbij dan gedacht. Via www.hillegomvoorelkaar.nl dé online marktplaats voor iedereen die wil helpen of juist wat hulp kan gebruiken. Dus iedereen die wel wat hulp kan gebruiken en eigenlijk niet zo goed wie hiervoor te vragen: bezoek deze site. Ook personen die juist tijd over hebben en graag vrijwillig wat voor een ander willen doen, kunnen zich via deze site aanmelden of bel: 0252 – 757100 (09.00-12.30 uur) of info@welzijnskompas.nl

Boeren,

burgers en buitenlui

Antieke tractor decor voor opening

Oefenen met

de brandweer

MP3 spelers voor bewoners Bloemswaard

column n Poespas

4 / 25

5 / 25

6 / 25

7 / 25

8 / 25

9 / 25

10 / 25

11 / 25

12 / 25

13 / 25

14 / 25

15 / 25

16 / 25

17 / 25

18 / 25

19 / 25

20 / 25

21 / 25

22 / 25

23 / 25

24 / 25