De Hillegommer

7 april 2020

De Hillegommer 7 april 2020


'Alles is naar de bliksem'

Treurig kijkt deze oud-ondernemer over het veld met 'zijn' hyacinten. | Foto: Peter Deen

Hillegom n De redactie ontving van Peter Deen deze foto. Hij schreef: "Toch maar een ritje gemaakt door de streek. Het mooiste veld vonden we in Hillegom. We kwamen aan de praat met de (gepensioneerd) ondernemer van dit veld. Treurig keek hij over 'zijn' bloeiende hyacinten. “In 60 jaar dit bedrijf opgebouwd", vertelde hij ons. "En nu, door de corona, is alles naar de bliksem." Bollen- en bloemenkwekers zijn zwaar getroffen. Sommige kwekers moeten personeel naar huis sturen, anderen kunnen geen personeel vinden omdat veel seizoenswerkers terug zijn naar het land van herkomst.


Mooi weer

Hillegom/streek n Het goede weer blijft nog wel even aanhouden. De gemeente waarschuwt echter dat handhavers boetes uitdelen aan hen die zich niet aan de regels houden.

Dit doen zij als zij zien dat mensen geen afstand houden en daarmee de gezondheid van anderen in gevaar brengen. Als het op straat te druk wordt, worden wegen afgesloten. Dit heeft niet de voorkeur, maar als het nodig is gebeurt het wel. Een drone ondersteunt de politie en handhavers. Voor Hillegom is een vergunning aangevraagd, in verband met de ligging vlakbij Schiphol. De provincie plaatste inmiddels bakens in de berm langs de N208 en N443 om het parkeren en bekijken van bollenvelden langs de doorgaande weg te ontmoedigen.

>Hartverwarmend

Hillegom n Sinds de lockdown van de verpleeghuizen komt Hillegom massaal in actie om steun te betuigen aan cliënten en medewerkers van HOZO.

Uit alle hoeken ontvangt HOZO kaarten, bloemen, lekkernijen en steunbetuigingen voor bewoners van Bloemswaard, Parkwijk en Maronia en hun personeel. Ook wordt er zo nu en dan voor de deuren gezongen, muziek gemaakt en op andere creatieve wijze aangegeven dat Hillegom de ouderen en hun verzorgers bijstaat in deze hectische, eenzame en onzekere tijd. HOZO ervaart al deze cadeautjes en attenties als hartverwarmend en ontroerend.

De bollenvelden waren afgelopen weekend een toeristische topattractie. Foto: Picasa

Aanvullende maatregelen toerisme

Stop waar mogelijk Covid-19 verspreiding

Pas na 2036

erfpacht

duidelijk

Na corona een andere wereld?

column n Poespas