De Hillegommer

27 februari 2018

De Hillegommer 27 februari 2018


Ganzen proberen het ijs uit

Deze ganzen in een sloot in de Weerlanerpolder proberen vast de hardheid van het ijs. | Foto: Remco Out Foto: remco out

koud n Het is voorjaarsvakantie, maar het vriest dat het kraakt! Ook deze week verwacht het KNMI nog volop winterweer, met matige vorst in het begin van de week, maar strenge vorst tot zo'n -10 van woensdag op donderdag. Voor begin maart zijn dit ongewoon lage temperaturen. De gevoelstemperaturen liggen in de ochtend rond -15 graden. Heeft u een bijzondere Hillegomse winterfoto? Stuur deze naar: redactie@dehillegommer.nl. De mooiste staan volgende week op een speciale winter-fotopagina.

Themaochtend bij Seniorweb

welzijn n Seniorweb houdt woensdag 7 maart van 10.00 tot 12.00 uur een themaochtend waarin de belastingaangifte 2017 centraal staat. Gastheer Jan van Schie geeft informatie en tips over 'Mijn Overheid' en het aanvragen van toeslagen voor senioren. Iedereen is van harte welkom bij ontmoetingscentrum 't Pluspunt aan het Henri Dunantplein 28.

Elke woensdag is er bij SeniorWeb van 10.00 uur tot 12.00 uur een computerinstuif. Dan is iedereen welkom voor advies over het veilig gebruik van smartphones, tablets en laptops. Meer info via Dionne Scheepmaker per mail: d.scheepmaker@welzijnskompas.nl, of bel: 06-45331545.

Voorkom een bevroren leiding

vorst n De komende dagen is er kans op strenge vorst. De vorst kan in combinatie met wind ervoor zorgen dat de watermeter bevriest en kapot gaat, met als gevolg een lekkage. Het is daarom belangrijk om de watermeter goed te beschermen. Oasen stuurde donderdag 22 februari een mail en sms met tips naar ruim 300 huishoudens die eerder door vorst te maken hebben gehad met een bevroren meter

Bevriezing kan voorkomen worden door de ruimte van de meter goed te isoleren. De watermeter en waterleidingen kunnen het beste ingepakt zijn met isolatiemateriaal. Als een watermeter bevroren is, komt er geen water meer uit de kraan. Het storingsnummer van Oasen is voor dit soort situaties dag en nacht bereikbaar (0182 59 35 30). Voor het vervangen van de meter worden kosten in rekening gebracht (195 euro). Bewoners zijn zelf verantwoordelijk voor een vorstvrije omgeving van de watermeter. Meer info: www.oasen.nl.

Wie wordt de nieuwe dorpsdichter?

Hillegom n De gemeente is op zoek naar een dorpsdichter voor de gemeente Hillegom.

De benoeming van een dorpsdichter is onderdeel van de cultuurnota. De gemeente wil met gedichten/poëzie de identiteit en cultuur van de gemeente onder de aandacht brengen. Gegadigden moeten in een periode van twee jaar minimaal twintig gedichten/poëzie schrijven die op een of andere manier een link hebben met Hillegom. Daarnaast is het de bedoeling dat enkele gedichten, in overleg met de gemeente, voor bij onder meer culturele evenementen of andere bijzondere gelegenheden worden voorgedragen. De gedichten worden gepubliceerd bij de gemeenteberichten en geplaatst op de website van de gemeente. De gemeente stelt hiervoor een geldelijke vergoeding beschikbaar. Meer info via Carla Kappelhof, tel.: 14 0252 of mail c.kappelhof@hltsamen.nl.

GRV 2018: partijen aan het woord

VVD

met

Aleid

Ringelberg

Omgevings-

visie 2030

vastgesteld

Kinderraad verdeelt

2000 euro

column n Poespas