De Hillegommer

30 mei 2017

De Hillegommer 30 mei 2017


Hangkous voor Jaap Keijzer

Een trotse Jaap Keijzer naast burgemeester Arie van Erk. | Foto: Henri/exposure Foto: pr

Hillegom n Als waardering voor zijn vrijwilligerswerk ontving Jaap Keijzer zaterdag 27 mei uit handen van burgemeester Arie van Erk de Hillegomse Hangkous. De Hangkous is een gemeentelijke onderscheiding.

De uitreiking vond plaats tijdens een concert bij jazzclub Perdido in Het Raam aan de Prinses Irenelaan.

Keijzer heeft zich jarenlang ingezet voor de hervormde en later de protestantse gemeente. Zo heeft hij verschillende secretaris- en voorzittersfuncties gehad en was hij in 1983 initiatiefnemer van het Hillegom-Hongarije-Contact. Dit was destijds een bijzonder project omdat het een eerste samenwerkingsverband was tussen de drie protestantse kerken.

Nog steeds zet Keijzer zich in voor de protestantse gemeente; hij verzorgt de technische ondersteuning tijdens reguliere en bijzondere diensten.

Keijzer was twintig jaar (sinds de oprichting in 1997) bestuurslid van jazzclub Perdido. Daarnaast contracteerde hij vele artiesten en verzorgde hij de technische kant van de jazzconcerten. Ook bij Stichting Kulturele Raad was hij jarenlang de technische man, die achter de schermen alles tot in de puntjes verzorgde. Door zijn contacten in het wereldje wist hij vele artiesten op het podium te krijgen.

(Lees verder op pagina 5)

VVV-bonnen van 100 euro voor mantelzorgers

Hillegom n Ook in 2017 wil de gemeente mantelzorgers een blijk van waardering geven.

De gemeente Hillegom vindt het belangrijk dat mantelzorgers goed ondersteund worden en de waardering krijgen die ze verdienen.

Ook dit jaar heeft Hillegom ervoor gekozen om de mantelzorgers te waarderen in de vorm van VVV-bonnen ter waarde van 100 euro.

Iemand die al minimaal drie maanden onbetaald voor een naaste zorgt die langdurig ziek is komt in aanmerking komen voor het mantelzorgcompliment 2017.

Iemand is mantelzorger wanneer hij of zij langdurig onbetaald zorgt voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind, familielid, vriend of kennis.

De zorg voor een naaste is vaak vanzelfsprekend en het geeft voldoening om te zorgen voor iemand om wie de mantelzorger geeft.

Maar als de zorg intensief en langdurig is kan het ook zwaar zijn.

Het aanvragen van het mantelzorgcompliment is mogelijk tot uiterlijk 1 november 2017 bij WelzijnsKompas Hillegom-Lisse.

Kijk op www.welzijnskompas.nl voor meer informatie en de voorwaarden.

Er worden geen bevestigingen gestuurd van de aanvragen.

Medio november worden uitnodiging verstuurd.

Het formulier is te downloaden via de website van WelzijnsKompas Hillegom-Lisse.

Het formulier is ook op te halen bij de gemeenten of bij WelzijnsKompas, gevestigd in het dienstencentrum Elsbroek op de eerste etage Noordzijde.

Lukt dit niet dan kan er contact opgenomen worden met de gemeente en wordt het formulier per post toegezonden. De mantelzorgadviseurs zijn bereikbaar via: 0252-757100.

Aanhouding na diefstal scooter

Hillegom n In de nacht van 27 op 28 mei zijn twee personen aangehouden op verdenking van poging diefstal van een bromfiets.

Met onder andere eenheden van regio Noord Holland, hondengeleiders en een politiehelikopter werd uitgekeken naar deze twee personen. Dit laat de politie Bollenstreek noord op Facebook weten.Op de Olympiaweg zag een eenheid de twee personen rijden. Bij het zien van de politie lieten de twee personen de bromfiets vallen en gingen ze er rennend vandoor. Door de eenheden ter plaatse is een zoekslag gemaakt. Met behulp van een politiehelikopter en politiehonden werden de twee personen aangetroffen in een achtertuin. Ze zijn allebei aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

De bromfiets waar de twee personen op reden bleek te zijn gestolen. De laatste tijd ziet de politie een stijging van het aantal bromfietsdiefstallen.

Verkoop inboedel

Hillegom n Binnenkort verhuizen bewoners terug naar het nieuwe Woonzorgcentrum Parkwijk.

In de appartementen van gebouw Julia blijft daardoor nog bijna nieuwe huisraad achter zoals vitrage, koelkasten en meubelen. Zorgorganisatie HOZO houdt daarom een openbare verkoop op zaterdag 10 juni van 10.00 tot 15.00 uur aan de Elsbroekerlaan 16-18.

Zilveren leliespeld voor Marian Dekker

Zilveren

leliespeld voor Marian

Ik ben superblij en heel trots!'

Warmte zorgt voor overvol zwembad

Verhalen over vroeger van oud-directeur

column n Poespas