De Hillegommer

3 juni 2020

De Hillegommer 3 juni 2020


Gemaskeerde schoonheid

Foto: cs

mondkapjes n Met ingang van 1 juni is het dragen van een mondkapje in het openbaar vervoer verplicht. Deze twee charmante dames poseerden op het station van Hillegom graag voor de camera. Ze kwamen net uit de trein gestapt. Op het perron konden ze zich weer verlossen van het noodzakelijk kwaad, want: "Het is best benauwd met dit warme weer", lieten ze weten. | Foto en tekst: Caroline Spaans

Terrasje pikken

Hillegom n Eindelijk zijn de terrassen weer open. Wel met de nodige beperkingen, maar oh, wat was het heerlijk om weer buiten in het centrum op een terras te mogen zitten.

Het centrum is hier en daar aangepast op de 1,5 meter regel. Op sommige plaatsen komt route-aanduiding, een aantal bankjes worden tijdelijk verplaatst of verwijderd en er komt meer ruimte voor de horeca.

De komende maanden neemt de gemeente op basis van maatwerk een aantal tijdelijke maatregelen. Zo komt er route-aanduiding voor het winkelend publiek, daar waar afstand houden, vanwege de beschikbare ruimte lastig is. Waar nodig wordt wat straatmeubilair verplaatst of verwijderd. Ook komen er in overleg met ondernemers aanduidingen hoe wachtende bezoekers zich (buiten) kunnen opstellen. De gemeente kijkt naar tijdelijke verkeersmaatregelen, waardoor er meer ruimte ontstaat. Zo zal de Hoofdstraat Midden op zaterdagen en/of (drukke) delen van de dag afgesloten zijn voor verkeer. Parkeerplaatsen kunnen tijdens bepaalde delen van de dag gebruikt worden voor andere doelen, zoals fietsparkeren of een terras.

Horecazaken mogen echter maar een beperkt aantal bezoekers ontvangen. Daarom wil de gemeente samen met ondernemers kijken of en waar tijdelijk meer terrasruimte gecreëerd kan worden.

>Finaleticket voor Fio leerlingen

Hillegom n Leerlingen van het Fio hebben een finaleticket overhandigd gekregen voor de finale van Vakkanjers.

De leerlingen doen samen met ruim honderd scholen mee aan de Vakkanjer Challenge 2020 en bedachten innovatieve ideeën en oplossingen om jongeren meer te laten bewegen, in opdracht van de Johan Cruyff Foundation. (Lees verder op: www.dehillegommer.nl)

Het winnende team van het Fio bedacht het idee: ‘Passen en Meten’. De leerlingen Fleur, Marit en Lotte over hun idee: “Eerst hadden we een idee, met een parcours en dieren. Maar je kan niet zo makkelijk je dier meenemen naar een speeltuin. Toen ging Marit allerlei gekke poses doen en zei ze: dit is wel leuk om te doen met een soort spel. Zo is het ontstaan!”

Vakkanjers toert momenteel twee weken door het hele land om alle 140 finalisten hun finaleticket te overhandigen en hun presentatie op te halen. Normaal zouden de leerlingen tijdens een groot event hun presentatie moeten geven voor jury en publiek, maar vanwege alle maatregelen rondom het coronavirus is dat niet mogelijk. De afsluiting van de Vakkanjer Challenge, met een live online-uitzending op 10 en 11 juni. Volg de teams op www.vakkanjers.nl/finale.

Foto: FOTOGRAFIX.NL

Wordt Sofie van Trigt de mooiste miss

Op de catwalk in bikini en galajurk

Honderdste

Notenkraker van Jos Draijer

Lekker weer een balletje slaan

column n Poespas