De Hillegommer

19 maart 2019

De Hillegommer 19 maart 2019


Brandjes blussen voor de jeugd

De jeugd heeft haar best weer gedaan. | Foto: Annemiek Cornelissen

HILLEGOM n De jeugd kon zich weer uitleven dit weekend, tijdens de jeugdbrandweerwedstrijden. Aan deze wedstrijd deden acht teams uit de regio mee. De wedstrijd vond plaats bij Evers Staal. De melding betrof een automatische brandmelding. Bij aankomst kwam de sleutelhouder/bhver al hoestend naar buiten. Deze had nog een poging gedaan om te blussen. De brand was achterin de loods waar doorslag was naar boven. De brand kon de jeugdbrandweer blussen met het zogenoemde Attack-systeem. (Lees verder: pag 13).

Het ATTACK systeem zijn borden waar je de brand kan zien en doormiddel van een geprepareerde straatpijp, kan met een laser de brand echt geblust worden. Het voordeel daarvan is dat de jeugdbrandweerlieden zelf goed konden zien waar ze mee bezig waren. Het was jammer dat er niet veel belangstelling was van toeschouwers. Burgemeester Arie van Erk kwam in de ochtend een kijkje nemen bij het team van de Hillegomse jeugdbrandweer en was duidelijk onder de indruk van wat zij presteerden. Ondanks het weer was het een geslaagde dag voor de jeugd en jeugdleiders.

De beste bevelvoerder kwam net als vorig jaar uit Rijsenhout. Zij gingen er ook met de 1e prijs vandoor, tweede werd Rijsenhout/Halfweg terwijl Hillegom de derde prijs in de wacht wist te slepen.

De bekers werden overhandigd door de burgermeester.

Van Trigt zet zich in voor NL Doet

Hillegom n Tien kuub zand verplaatst, een schuurtje gesloopt en talloze kleine klusjes afgevinkt. Dat is de opbrengst van NL Doet in speeltuin Kindervreugd.

Zaterdag zette een team van vijftien vrijwilligers zich in om de speeltuin op tijd klaar te krijgen voor het nieuwe seizoen.

Ook wethouder Fred van Trigt stak de handen uit de mouwen. Hij hielp met het wegkruien van een berg speelzand. Een afvaardiging van Fijn Timmerwerk hielp met het slopen van het laatste schuurtje en het in elkaar zetten van de keukenkastjes.

En passant verrichten ze kleine reparaties.

Rond 15.00 uur waren de meeste klussen op de actielijst afgevinkt. Op 30 maart begint het nieuwe speelseizoen bij Kindervreugd.

Eigen energie akkoord

Bollenstreek n De Bollenstreek-gemeenten hebben een eigen energieakkoord dat ze samen met andere gemeenten hebben opgesteld.

Het gaat om een plan van het samenwerkingsverband Holland Rijnland met als doel in 2050 een energieneutrale regio te hebben.

Voor 2025 is een tussentijdse ambitie opgesteld met concrete doelen.

Zo willen de gemeentes bijvoorbeeld windmolens plaatsen langs de A4, A44 en N11.

Daarvoor is medewerking van de provincie nodig. De Hillegomse wethouder Karin Hoekstra maakte als Holland Rijnland portefeuillehouder een ronde langs alle gemeenten. Als laatste was dinsdag Noordwijk aan de beurt.

Ze kreeg zeer diverse vragen onder meer over inspraak bij windmolens. Verzekerd werd dat de normale inspraakprocedures blijven gelden. | Bron: BO

Pierre in nieuw jasje

Wij zijn een echt familie

bedrijf

Oranje wijzigt koers...

Waar spelen we na school?

column n Poespas