De Hillegommer

20 februari 2018

De Hillegommer 20 februari 2018


Esmee Visser pakt goud

Familie en vrienden waren in Hillegom om samen naar hun Esmee te kijken. | Foto: Annemiek Cornelissen

kampioen n Ze wordt de Diesel uit Beinsdorp genoemd: de 22-jarige Esmee Visser behaalde op haar eerste Olympische Spelen het goud op de 5 km in een tijd van 6.50.23. Een dik persoonlijk record. "Ik heb wel lekker geschaatst", was haar eerste reactie. Ze versloeg met haar zeer vlak gereden race de hevig teleurgestelde Anouk van der Weijden die vierde werd en onttroonde titelhoudster Martina Sablikova uit Tsjechië die zilver won (6.51.85). Het brons was voor de Russin Natalia Voronina, die net iets sneller was met haar 6.53.98 dan Van der Weijden.

Reumafonds zoekt collectanten

Hillegom n Het Reumafonds streeft naar een beter leven met reuma voor alle 2 miljoen mensen met reuma. Daar is onderzoek voor nodig. Door te collecteren of organisator te worden voor de collecteweek van het Reumafonds van 19 tot en met 24 maart helpen vrijwilligers mee geld op te halen en dit doel te realiseren.

Het geld dat bijeen wordt gebracht gaat voor 100 procent naar de doelbesteding: wetenschappelijk onderzoek om zo nieuwe behandelmethoden te ontwikkelen. Meer info via: Cock van de Loo, 0252-517300 of 06-28408229 of mail: tonencock@hotmail.com.

Hillegomse raad pleit voor Middenvariant

Hillegom n De gemeenteraad heeft donderdag 15 februari besloten om een zienswijze in te dienen tegen het voorgenomen voorkeursalternatief 'Zuid' van de provincies Noord- en Zuid-Holland.

Dit tracé doorsnijdt woningen aan de Weeresteinstraat, bedrijventerrein Horst ten Daal en de Weerlanerpolder.

De raad geeft in haar zienswijze aan, voorkeur te hebben voor variant 'Midden'. Deze scoort op punten als bereikbaarheid, leefbaarheid, natuur en kosten beter. Deze variant ligt net ten noorden van de Oosteindervaart.

"Ook deze variant kent een schaduwkant", licht wethouder Anne de Jong toe. "Een deel van de Oosteinderpolder wordt met dit tracé aangetast." De hinder voor de omgeving kan worden beperkt door de weg op een goede wijze in het landschap in te passen. Daar gaat Hillegom zich voor inzetten.

(Lees het artikel dat Jos Draijer heeft geschreven over dit item op pagina 15)

Thema-avond Welzijn HLT

Hillegom n Hugo de Jonge, vicepremier en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, is gastspreker op een thema avond van het CDA van de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen.

Het thema deze avond is: Welzijn.

De toegang is gratis en de bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 12 maart in het Fioretti College aan de Van Den Endenlaan 5a.

Het programma begint om 20.15 uur met een inleiding van CDA lijsttrekkers van de HLT gemeenten. Om 20.30 uur begint De Jonge met zijn voordracht. Vanaf 21.00 uur worden deelnemers in de gelegenheid gesteld tot het stellen van vragen. De bijeenkomst wordt om 21.30 uur afgesloten met een drankje. Aanmelden via: www.cdahillegom.nl.

GRV 2018:

partijen aan het woord

D'66 met Annechien Snuif

Lastige keuze voor de

notenkraker

Bloemencorso bereidt zich voor

column n Poespas