De Hillegommer

22 augustus 2017

De Hillegommer 22 augustus 2017


Voetballes van oranjeleeuwin

Uiteraard willen de kinderen een handtekening van aanvoerder Mandy van den Berg. | Foto: Annemiek Cornelissen Foto: annemiek cornelissen

HILLEGOM n Voor de Hillegomse voetbaljeugd vond vrijdag 18 augustus een heel bijzondere activiteit plaats.

Na het succesvolle EK waarin de dames van het Nederlands Elftal de Europese titel in de wacht wisten te slepen, was de aanvoerster van dit team, Mandy van den Berg, uitgenodigd naar Hillegom te komen. In Sporthal De Vosse gaf zij een voetbaltraining. Bovendien konden de kinderen een handtekening bemachtigen of met haar op de foto. (Lees het hele artikel op www.dehillegommer.nl en op pagina 15)

Mandy van den Berg is sinds 2013 aanvoerster van het Nederlands elftal en heeft 90 interlands op haar naam staan. Ze voetbalt voor de Engelse voetbalclub Reading FC. Het plezier dat de jonge profvoetballer in deze sport heeft druipt er van af en ze wist dit goed over te brengen op de kinderen. Zo'n honderd kinderen waren naar De Vosse gekomen waar ze vanaf het begin geïnspireerd en geënthousiasmeerd werden. "Het plezier en de liefde die ik als kind al had voor spelletjes en voetbal wil ik aan jullie overbrengen en ik kan jullie verzekeren dat het nooit meer is weggegaan".

Tijdens de clinic complimenteerde Van den Berg de kinderen continue en dat inspireerde hen nóg meer. "Lekker, hoor een beetje pit!" "Yes kanjers, zo gaat-ie goed!" en "Wat is dit gaaf!", riep ze door haar microfoontje.

Van den Berg woont momenteel in Engeland, omdat ze als profvoetballer daar speelt. Op de momenten dat ze in Nederland is, geeft ze vaker clinics. "Ik vind het onwijs gaaf om de jeugd voor voetbal enthousiast te maken en ik vind het ontzettend leuk dat vandaag zoveel kinderen zijn gekomen. Ik ben nu een paar dagen in Nederland, dus dat kwam me heel goed uit."

Opvallend was dat er zowel jongens als meisjes bij de clinic aanwezig waren. Ook Van den Berg viel dat op: "Voetbal is voor iedereen. Dat heeft het succes van ons vrouwenteam wel bewezen. Ik hoop de jeugd te kunnen inspireren om te gaan voetballen!"

Na het succes met Oranje hoopt ze dat ook Reading FC gaat scoren. "Met dit team hoop ik ook prijzen te gaan halen. Toen we Engeland versloegen tijdens het EK zeiden de meiden uit mijn team: Nou moeten jullie maar met de medaille thuiskomen, en dat hebben we gedaan. Nu gaan we met Reading FC omhoog kijken en natuurlijk gaat het nationale team weer hard haar best doen in de WK kwalificatiereeks voor 2019.

Als we daar kunnen scoren volgen de Olympische Spelen in 2020. Dat is wel een ultieme prestatie, als we dat halen!" Volgens Van den Berg maakt het niet uit dat ze in twee teams speelt: "Dat houd je juist fris en scherp. Het verrijkt elkaar, je leert van elkaars ervaring."

Verder wil ze door blijven gaan met clinics geven, want zoals ze zelf zegt: "De jeugd heeft de toekomst."

Repair Café weer in 't Pluspunt

Hillegom n Het Repair Café gaat zaterdag 2 september weer van start. Elke eerste zaterdag van de maand wordt van 13.00 tot 15.00 uur dit Repair Café gehouden in `t Pluspunt aan het Henri Dunantplein 28.

Veel elektrische apparaten, fietsen, speelgoed en kledingstukken kunnen nog makkelijk een ronde mee. Weggooien is zonde! Kom naar het Repair Café waar vrijwilligers wellicht kunnen helpen. Er zijn al vele mensen tevreden naar huis gegaan met een apparaat dat voorlopig weer mee kan. Repair Café's zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten. Tijdens het café is gereedschap en (beperkt) materiaal aanwezig om verschillende reparaties uit te voeren. Bezoekers kunnen er onder meer terecht met kleding, computers, elektrische apparaten en speelgoed. Meer info: www.repaircafe.nl

Open eettafel

Hillegom n Welzijskompas, het Raamwerk, de Zorgbalans en de Willibrordusparochie organiseren samen weer een open eettafel.

Dit keer is iedereen welkom op dinsdag 2 september in de Bollenstroom aan de Mgr. Van Leeuwenlaan 3 om 18.00 uur. De bedoeling van deze gezamenlijke maaltijd is om nieuwe mensen te ontmoeten. Er is plek voor 35 personen en mee eten kost 5 euro. Telefonisch aanmelden kan bij Welzijnskompas via 0252-757100 van maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.30 uur, uiterlijk op donderdag 7 september of via Dionne Scheepmaker 06-453 315 45, mail: d.scheepmaker@welzijnskompas.nl) of Johanna Cloo, 06-453 415 690, mail: j.cloo@welzijnskompas.nl).

Kijk uit op de rotondes

Hillegom n In het dorp zijn op dit moment acht rotondes binnen de bebouwde kom. Binnenkort komen er nog twee bij.

De rotondes zijn veilig ingericht, maar soms ontstaan er onveilige situaties. Rotondes zorgen voor een betere doorstroming dan verkeerslichten, waar vaak veel meer wachttijd is. Door de lage rijsnelheden zijn rotondes in principe veiliger dan gewone kruispunten. Landelijk is afgesproken dat fietsers voorrang hebben op rotondes binnen de bebouwde kom. Kijk voor meer info op de site van de gemeente: www.hillegom.nl.

Doe-middagen van start

Hillegom n Met ingang van 6 september start jongerenwerk Welzijnskwartier weer met de populaire doe-middagen.

Er zijn onder andere sportmiddagen met Hillegom in beweging, creatieve middagen in Solution, koken en online boek schrijven in de bibliotheek. Daarnaast zijn er twee "losse" projecten geïntrigeerd in de doe-middagen. 'Later als ik groot ben' is een project waarbij vier middagen verschillende beroepen aan de orde komen op diverse locaties in het dorp. The Bully Project is een project wat het thema pesten belicht. Wat is het, wat doet het met je, en hoe ga je er mee om? De doe-middagen zijn voor kids in de leeftijd 10-14 jaar en gepland voor de woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 op verschillende locaties. De doe-middag is gratis en aanmelden is verplicht. Aanmelden kan via: richardgrimbergen@welzijnskwartier.nl of bel: 06-10704075.

column n Poespas

Huttenbouw weer achter de rug

Best fris om in je eigen hut te slapen!'

Een pleidooi voor vrouwen

Op stap met de brandweer