De Hillegommer

21 juni 2016

De Hillegommer 21 juni 2016


Eindexamens 2016 zitten er op

Sira van Rossem en Lexi Lommerse (rechts) hangen de vlag uit. | Foto: Remco Out Foto: RO

Hillegom n Ook de Hillegomse Lexi Lommerse heeft haar eindexamens achter de rug.

Voor alle vakken heeft ze op de HAVO allemaal zevens en achten, dus ze is dik geslaagd. 'Ik mag nog wel in de herkansing voor hogere cijfers, maar dat doe ik niet', laat ze weten. Toen ze donderdag 16 juni het goede nieuws te horen kreeg heeft ze vrienden en familie uitgenodigd om het te vieren. 7 juli krijgt krijgt ze haar diploma op het Fioretti College Lisse.

Naam fotograaf

Hillegom n Onder het fotobijschrift van de foto van de Hillegomse veteranen, die vorige week op de voorpagina van deze krant stond, was abusievelijk de naam van de fotograaf niet weergegeven.

Omdat De Hillegommer maar één maal per week verschijnt, is het voor de redactie iedere week opnieuw een uitdaging om toch een actuele krant te maken. Met de adequate hulp van Marissa Koopmans, communicatiemedewerker bij de gemeente, was het mogelijk om het artikel over de veteranen snel op de redactie te krijgen. De foto volgde net voor het ter perse gaan van de krant en moest op het allerlaatste moment worden ingevoegd, wat leidde tot deze slordigheid, met excuses aan de fotograaf. De naam van de fotograaf is: Corine Zijerveld. De redactie dankt beide dames!

3000 kilometer rijden voor ambulance

Hillegom n Van 4 tot en met 8 juli wordt de Carbagerun Zomer editie gereden. Dit is een route van ruim 3.000 km in vijf dagen. De rit is met 500 auto's (barrels), met een dagwaarde van slechts 500 euro.


Dit jaar gaat de reis door Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Slovenië, Kroatië en Bosnië. Na de successen van voorgaande jaren waar grote bedragen werden gedoneerd aan het Rode Kruis en De Hill-Billies, wordt ook dit jaar voor het goede doel gereden: 1 euro per gereden kilometer gaat naar De Regionale Dierenambulance Bollenstreek. Dit is een stichting die uitrukt voor gewonde dieren, zieke dieren vervoerd van en naar de dierenarts, dierenpension of trimsalon en nog vele andere activiteiten. Het bedrag wordt gebruikt om de ambulance professioneel in te richten zodat er zoveel mogelijk soorten dieren gevangen, vervoerd en gered kunnen worden. Lokale bedrijven zijn bereid het team van Zomerzorg te sponsoren. De mannen vertrekken op zondag 3 juli om 15.00 uur bij café Zomerzorg en komen 10 juli rond 15.00 uur weer terug. Meer info op www.carbagerun.nl.

Schuiven op je buik

Hillegom n Bij speeltuin Weerestein staat woensdag 22 juni een buikschuifbaan van 20 meter.

Vanaf 14.00 uur kunnen kinderen zich uitleven onder het thema: lekker bewegen. Het evenement is georganiseerd in samenwerking met de Buurtsportcoach en is gratis te bezoeken. Voor de beste schuivers is er een mooie prijs.

Omwisselen

Hillegom n Het trekkercertificaat kan tot en met donderdag 30 juni omgewisseld worden voor een categorie T op het rijbewijs. Burgers hebben hiervoor dan één jaar de tijd gehad.

Vanaf 1 juli is dit niet meer mogelijk en moet met goed gevolg een praktijk- en theorie-examen worden afgelegd bij het CBR, om de categorie T alsnog te kunnen bijschrijven op het rijbewijs. Meer info: www.rijbewijs.nl.

Foto: Caroline Spaans

Erkenning voor

VN militairen

U toonde inzet en nam

risico'

Buurt whatsapp in opkomst

Alle geslaagden op een rij

5 / 24

6 / 24

7 / 24

8 / 24

9 / 24

10 / 24

11 / 24

12 / 24

13 / 24

14 / 24

15 / 24

16 / 24

17 / 24

18 / 24

19 / 24

20 / 24

21 / 24

22 / 24

23 / 24

24 / 24