De Hillegommer

15 oktober 2019

De Hillegommer 15 oktober 2019


Eerste dichtbundel voor Van Erk

Dorpsdichter Paul Venderbosch (r) en burgemeester Arie van Erk. | Foto: Tony Whelan. Foto: Tony Whelan

Hillegom n Dorpsdichter Paul Venderbosch presenteerde vorige week zijn eerste dichtbundel aan burgemeester Arie van Erk. (Lees ook p17.) Voor Tony Whelan, Hillegom's dorpsfotograaf schreef Venderbosch een gedicht: 'Tony's dichtpanorama's': Tony toert elke dag door ons Hillegom, maakt een beeldverslag in or out the kom. Paul dicht nu als dat mag, Whelan's fotoshots tot zijn beeldverslag met zijn eigen trots. Tony tuurt door zijn lens van zijn camera, kijkend naar hun wens: Dichtpanorama. Twee mensen heel gericht, op win win gewicht. Paul die verdicht, Tony's vergezicht.

'Hozo gezond'

HILLEGOM n Hozo houdt zaterdag 26 oktober een Zorg- en welzijnsbeurs in Bloemswaard en Dienstencentrum Elsbroek.

Hozo is zelf ook op de beurs vertegenwoordigd. Diverse medewerkers geven informatie over zorg, welzijn, ondersteuning en de Hozo Servicepas. Ook is er een stand met informatie over werken en leren bij Hozo.

Tijdens de beurs lanceert Hozo tevens de campagne 'Hozo gezond'. In het kader daarvan worden er gratis gezonde hapjes uitgedeeld. 'Hozo gezond' is onderdeel van een regionale campagne, die later dit jaar van start gaat.

De beurs duurt van 11.00 tot 16.00 uur en is gratis toegankelijk en voor alle leeftijden. Locatie: Bloemswaard en Dienstencentrum Elsbroek, Garbialaan 3/Abellalaan 1. Meer informatie: Martine van Dijk, m.vandijk@hozo.nl, 0252 – 576 500.

Diabetes Fonds zoekt collectanten

Hillegom n Het Diabetes Fonds is hard op zoek naar vrijwilligers die willen helpen om geld in te zamelen voor onderzoek.

Al ruim 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes en elke week komen daar 1.200 mensen bij. Het Diabetes Fonds wil Nederland gezonder maken en diabetes genezen door wetenschappelijk onderzoek te financieren naar betere behandelingen, genezing en het voorkomen van complicaties van diabetes type 1 en type 2. De collecteweek is dit jaar van 28 oktober tot en met 2 november. Aanmelden kan bij Peter Janse, organisator van de collecte voor het Diabetes Fonds in Hillegom, via peter.m.janse@gmail.com of via 06-27047958.

Het is dit jaar mogelijk om online te helpen met collecteren. Op www.diabetescollecte.nl is het mogelijk een persoonlijke collectebus aan te maken.

Begroting 2020

rectificatie n In deze krant stond in de krant van vorige week vermeld dat de gemeente Hillegom over twee drie jaar 522.000 euro te kort komt en een jaar later in 2023, 561.000 euro te kort komt.

Dit is onjuist. De tekorten in 2022 en 2023 zijn respectievelijk 1.090.000 en 1.137.000 euro.

Kinderkleding en speelgoedbeurs

Beinsdorp n In dorpshuis Het Eiland is zaterdag 2 november een kinderkleding en -speelgoedbeurs.

Iedereen die nog bruikbare kinderkleding of speelgoed heeft kan dat ook hier verkopen. Een tafel huren tijdens deze beurs kost 2,50 (1.20x80). De beurs duurt van 10.00 tot 12.00. Reserveren kan via eiland@maatvast.nl of bel: 0252-515142.

Festival der Ontmoeting groot succes

Alles

beter dan eenzaam thuis zitten'

Lineaushof extra binnen-speelactiviteit

Geldboete voor raadsleden?

column n Poespas