De Hillegommer

5 juli 2016

De Hillegommer 5 juli 2016


Geen smoes: de brug stond open

Omkeren of wachten tot de brugwachter met de hand het brugdeel naar beneden draait. | Foto: Stephan Bekooij Foto: Caroline Spaans

De brug over de Ringvaart had zaterdagochtend 2 juli een storing. Niemand kon meer over de brug heen. De brug gelegen tussen de Meerlaan en de Hillegommerdijk is een drukke verbinding. Er zat voor het verkeer niets anders op dan wachten of omrijden. Dit leverde de nodige extra verkeersdrukte op. De brug werd later op de oude manier, met de hand naar beneden gedraaid. Het verkeer stond toen al ruim een uur vast.

Hoe het kon dat de brug bleef openstaan is niet bekend. Dit wordt nader onderzocht.

Maartenskerk Meditatiegroep

Hillegom n Aan de drie succesvolle meditatiebijeenkomsten van de Maartenskerk Meditatiegroep (MMM) in het kerkgebouw (Kerkplein 1) komt een vervolg.

De maandagavonden 11 juli en 8 augustus krijgen als thema De zomer. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor iedereen die op zoek is naar spirituele verbondenheid en rust, ongeacht achtergrond of religie. Inloop in stilte vanaf 19.45 uur. De meditatie duurt van 20.00 tot ongeveer 21.00 uur. In het najaar start met een nieuwe cyclus met het thema: Aarde, Water, Vuur en Lucht. Data: 26 september, 24 oktober, 14 november en 12 december. Leiding: pastor Wilna Wierenga en Jannie Kamerman. Initiatief PKN- Hillegom: www.pghillegom.nl

Verkeershinder rondom Stationsplein

Hillegom n De weginrichting rondom het stationsplein wordt aangepast om een keermogelijkheid te creëren voor bussen op het Stationsplein. Daarnaast worden de twee haltes op de 1e en 2e Loosterweg verplaatst naar het Stationsplein.

De uitvoerende werkzaamheden duren, afhankelijk van de weersomstandigheden, tot en met 15 juli. Als de asfaltlaag wordt aangebracht, wordt de directe omgeving van het Stationsplein voor twee dagen geheel afgesloten. Buslijn 9 en 57 blijven tijdens de werkzaamheden gewoon rijden. Mocht hier verandering in komen, dan geven Arriva en Connexxion dit een week van te voren op locatie aan. Tijdens het aanbrengen van de asfaltlaag wordt de bushalte Station Hillegom van lijn 57 voor maximaal twee dagen opgeheven. Op verzoek van Arriva wordt de bushalte voor lijn 57 richting Leiden op de 1e Loosterweg tijdelijk verplaatst naar de 2e Loosterweg ter hoogte van huisnummer 2. Deze halte ligt in die periode exact tegenover de huidige bushalte richting Haarlem. Na de werkzaamheden bevinden beide bushaltes zich op het Stationsplein. De halte voor lijn 9 wordt tijdelijk verplaatst naar het P+R terrein aan de 1e Loosterweg.

Lekker sporten


HILLEGOM n Sportsupport en de sportcoach houden in de eerste en de laatste week van de zomervakantie een sportdag: donderdag 14 juli en dinsdag 16 augustus.

De Olympische Sportdag is voor kids tussen de 4 en de 15 jaar. De dag is bij SV Hillegom en de tweede bij SDO. Deelname, inclusief lunch, kost 2 euro per dag en vooraf aanmelden is nodig in verband met de inkoop. Dit kan via: www.sportsupport.nl/hillegom.

Vies worden

Hillegom n De mudrun 2016 staat voor de deur. De inschrijving start woensdag 13 juli om 15.30 uur op het veld van zwembad de Vosse.

Inschrijven bij Buurtsportcoach Paul. Het eindigt rond 17.00 uur. Er is een beker voor de winnaar en de finalisten ontvangen een leuke prijs. Om mee te kunnen doen is wel een entreebewijs van het zwembad nodig.

Foto: Caroline Spaans

Compliment voor de

mantelzorger

Ik spreek uit

ervaring'

Open huis

bij bijen

van imker

Kamperen in de speeltuin