De Hillegommer

10 oktober 2017

De Hillegommer 10 oktober 2017


Bijzondere kunst in De School

Annechien Snuif, de maker het tekeningen boek en Helena Nascimento. | Foto en tekst: Remco Out Foto: remco out

Hillegom n De School was dit weekend open voor de Herfstexpositie. De kunstenaars van het Kunstenaarscollectief De School Hillegom hadden beneden in de grote zaal iedereen een paar van hun kunstwerken tentoongesteld. Op zaterdag- en zondagmiddag was het mogelijk om de werken te bekijken. Zaterdag was wethouder Annechien Snuif aanwezig om de expositie officieel te openen. De opening werd verricht door het in ontvangst nemen van het boek Rozenwater. (Lees het hele artikel op www.dehillegommer.nl)

Een boek met gedachten en herinneringen gemaakt door Helena Nascimento, een van de kunstenaars van De School. Na de overhandiging las Snuif iets voor uit het boek. Wethouder Snuif vindt het belangrijk om De School te steunen, "Het is mooi om te zien wat de kunstenaars hier allemaal maken en hoe ze dit samen op hebben gezet".

Twee keer per jaar organiseert het kunstenaarscollectief een expositie. "In maart en een in de herfst organiseren we een expositie. Zo kunnen we aan mensen van buitenaf laten zien waar wij mee bezig zijn, maar ook aan medekunstenaars kunnen we ons werk laten zien. Het is altijd leuk om weer te zien waar anderen mee bezig zijn. Soms is iemand helemaal van stijl veranderd", laat kunstenaar Robert van Rossem weten. De School is in de afgelopen paar jaar van drie naar dertien kunstenaars gegroeid. Eerst zaten ze alleen maar beneden in het gebouw van de muziek- en dansschool, maar nu zitten er overal door het gebouw ateliers. Zo heeft ook kunstenaar Renoo een atelier in het gebouw. Hij vindt het leuk om zijn medekunstenaars weer eens te zien. "Normaal spreken we elkaar af en toe in het gebouw, maar dit weekend werken we samen en dat is erg leuk. Je wordt weer geïnspireerd als je werken van andere ziet. Zo stimuleren we elkaar een beetje", laat Renoo weten. Renoo mag begin volgend maand ook solo exposeren in Rosenstock Huessyhuis tijdens de kunstlijn van Haarlem

Expositie Ru van Rossem

Op 18 en 19 oktober is er ook een expositie in het gebouw van De School. Het werk van graficus en beeldhouwer Ru van Rossem wordt hier tentoongesteld. Deze kunstenaars was bekend in binnen- en buitenland. Zijn werken zijn ondergebracht bij Stichting Ru met als doel dat het tentoongesteld kan blijven. Robert van Rossem, kunstenaar bij De School en zoon van Ru van Rossem, laat weten: "Het zal een grote overzichtstentoonstelling worden met beelden, tekeningen en vijftig ertsen. Deze werken zullen door het gebouw heen worden opgehangen en geplaats". De tentoonstelling is op zaterdag van 12-17 uur en op zondag 11-17 uur te bezoeken zijn.

Evangelie verhuist

Hillegom n Evangelie gemeente Hillegom verhuist met ingang van 29 oktober naar de Prinses Irenelaan 16. De samenkomsten zijn voortaan hier, in het het gebouw van de Kulturele Raad.

De theaterzaal biedt ruimte aan zo'n 150 mensen, passend bij de doorgroei wensen. Elke zondag om 10.00 uur is er een dienst waarin de kinderen de mogelijkheid hebben om naar de kindersamenkomst te gaan. Op sommige data is er in plaats van een ochtenddienst een speciale avonddienst. Meer info: www.eghillegom.nl. Zondag 22 oktober is de laatste dienst aan de Garbialaan. Het huidige gebouw is verkocht. Vanaf 29 oktober is iedereen om 10.00 uur welkom voor de openingsdienst.

Kandidaten voor onderscheiding

Hillegom n De gemeente, Welzijnskompas en de Rotary Club Hillegom-Lisse slaan opnieuw de handen ineen om vrijwilligers en mantelzorgers in Hillegom in het zonnetje te zetten.

Ook dit jaar vindt de uitreiking van voor Vrijwilliger, Mantelzorger en Kanjer van het jaar plaats tijdens de nieuwjaarsreceptie. Aanmelden van kandidaten kan via een formulier bij de gemeente en bij het Welzijnskompas. Sluitingsdatum is 1 november.

Ontwerp Omgevingsvisie en de MER ter inzage

Hillegom n Nog tot en met 13 november liggen in het gemeentehuis de het ontwerp omgevingsvisie en de MER ter inzage.

Tijdens de periode van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Hillegom via postbus 322180 AA Hillegom, onder vermelding van: ontwerp Omgevingsvisie Hillegom 2030 en MER. Mondeling kan dat via 0252-537316 of via 14 0252. In de pop-up store aan de Hoofdstraat 52 (tegenover Villa Flora) is het mogelijk de visie in te kijken en wordt extra informatie gegeven. Deze pop-up store is open van 11 oktober tot en met 3 november.

Gemeente en bedrijfsleven samen sterk

Het is

nu of

nooit'

Jubileum

shantykoor

Leestips van

de bieb

column n Poespas