De Hillegommer

27 juni 2017

De Hillegommer 27 juni 2017


Eén groot feest in de Hoftuin

Erik Hulzebosch en Jan Smit voor een uitzinnige massa in de Hoftuin. | Foto: Remco Out Foto: remco out

Hillegom n Wat ooit begon als Smartlappenfestival is uitgelopen op een muziekspektakel, dat dit jaar het maximale aantal bezoekers heeft bereikt. Zaterdag 24 juni kwamen er 4250 mensen naar de Hoftuin om het Hillegomse Muziekfeest bij te wonen. Hillegom heeft een mijlpaal bereikt, of dat dit jaar het gevolg was door de optredens van Jan Smit en O'G3NE, of gewoon omdat het ieder jaar weer een groot gezellig feest is… waarschijnlijk een combinatie van beiden. De Stichting Hillegoms Muziekfeest heeft Hillegom met recht op de kaart gezet. (meer op pagina's 14/15)

en secretaris Igor Buijck kon het maar in een woord omschrijven: "kicken". Voorzitter Klaas Slootweg had het van het begin af aan al geroepen: "Het zou wel eens vol kunnen zijn".

Mensen uit heel Nederland waren aanwezig, Breda, Friesland en Limburg en ook jeugd was gekomen voor O'G3NE. De drie meiden Lisa, Amy en Shelley, die onlangs Nederland vertegenwoordigden tijdens het Eurovisie Songfestival zetten een fantastische show neer. Hun jongste fan op deze avond was ongetwijfeld Line Jansen, die van de organisatie een mooi plekje backstage kreeg samen met haar moeder. Ze mocht ook nog eens de bloemen geven en op de foto met haar idolen. Line is al heel lang fan, maar heeft de meidengroep nu voor het eerst live gezien. "Ik mailde de organisatie voor de precieze tijd en kreeg een mail terug met de vraag of Line misschien de bloemen wilde geven. Natuurlijk heb ik ja gezegd". Line kreeg het pas dezelfde middag van haar moeder te horen, om haar niet ruim van te voren zenuwachtig te maken. In haar mooiste kleding kwam ze naar de Hoftuin, met een tekening, die ze zelf mocht geven. De leerlinge van groep 4 van de Zilvermeeuw in Lisserbroek genoot. "Thuis zingt ze alle liedjes van O'G3NE mee, nu kijkt ze muisstil naar het podium en geniet. Ze volgt O'G3NE al jaren ook al toen ze net hadden meegedaan aan de Voice of Holland". O'G3NE was heel enthousiast na afloop van het optreden. "Wat een fantastisch publiek is het hier, we hebben genoten". Veel Fans waren er ook voor Jan Smit, die al eerder tijdens het Muziekfeest in Hillegom heeft opgetreden, toen het nog Smartlappenfestival heette. Tijdens een interview in de camper wist de populaire zanger dat nog precies te herinneren. "Dat was een jaar of zeven geleden. Zo'n mooie tuin vergeet je niet snel. Het is een van de vele optredens die ik heb gehad, maar Hillegom is ook zo'n klein plekje, net als het kleine schattige plekje waar ikzelf vandaan kom. Zo'n mooie tuin, een mooie zomeravond en goed weer, dat zijn de ingrediënten voor een goed feestje". En een feestje heeft Jan Smit ervan gemaakt, Iedereen ging los.

Verder was het podium op deze avond voor De Mannen van Oranje, Alex, Martijn Stam, Michel van Rijswijk en zorgden de gebroeders Ko voor een fantastische afsluiting. De avond werd weer aan elkaar gepraat door Erik Hulzebosch, die zelf niet meer weet hoe vaak hij dit al in Hillegom heeft gedaan: Ik ben de tel kwijt inmiddels. Wat ik wel weet is dat ik er volgend jaar weer bij ben". Hulzebosch mocht aan het eind van de avond de line up voor 2018 bekend maken. Dan vindt het Hillegoms Muziekfeest plaats op zaterdag 9 juni en treden op: Night Fligt tot Rio, Michel van Rijswijk, Jan Keiser en Annie Schilder, Rob van Dam, Martijn Stam, Duo Back tot Waterloo (Laura Vlasblom & Des'Ray) , de 3 J'S en Tino Martin.

Afscheid van meester Jos na 43 jaar

Ik vertrek met gemengde gevoelens'

SvVOH verhuist naar kwekerij Veelzorg

Sport- en

beweegnota op agenda

column n Poespas