De Hillegommer

11 april 2017

De Hillegommer 11 april 2017


Heerlijk Hollands hoogtepunt

Hoewel inmiddels voor een deel 'gekopt', het blijft prachtig. | Foto: Emma Bierens

Hillegom n De wegen staan vast, witte campers staan langs de weg, wiebelende, veelal Aziatische toeristen op de fiets of langs de weg met hun camera: kortom het seizoen in de Bollenstreek is weliswaar nog niet op zijn hoogtepunt, maar volop merkbaar.

Zaterdag 22 april is het corso pas, maar de bollenvelden zijn ook altijd weer het Hollands hoogtepunt van het jaar.

Speeltuin Weerestein wil meer open

Hillegom n Op paaszaterdag opent de speeltuin het buitenspeelseizoen traditiegetrouw met Paasei-zoeken.

Daarna is het de bedoeling dat Speeltuin Weerestein iedere weekdag na schooltijd open is zodat de kinderen op een leuke en veilige plek in de wijk kunnen spelen. De speeltuin kan echter alleen maar open als er voldoende toezicht is en dat is elk jaar weer een probleem. Ook nu is het nog niet gelukt om voor alle dagen het toezichtrooster rond te krijgen en dat houdt dus in dat de speeltuin enkele dagen per week gesloten moet blijven. Vooral voor de maandag, woensdag en vrijdag zijn er nog te weinig vrijwilligers om de speeltuin open te stellen.

Hierbij doet het speeltuinbestuur een dringend beroep op de lezers van De Hillegommer. Aanmelden kan via Diana@weerestein.nl, telefoon 06-46235776. Het gaat slechts om eens per veertien dagen voor ongeveer 2 uurtjes. Meer info: ww.speeltuinweerestein.nl/vrijwilligers.

Bloementocht voor senioren

Hillegom n WelzijnsKompas Hillegom-Lisse houdt 15, 19 en 20 april een bustocht langs de bloemenvelden.

Onderweg maakt de bus een stop voor een kopje koffie of thee. Tijdens de tocht vertelt de chauffeur, uit eigen ervaring, over de bloemenvelden.

De bloembollentocht duurt ongeveer 2,5 uur. De bus haalt de deelnemers tussen 10.00 uur en 10.30 uur op en brengt ze rond 13.00 uur weer thuis. Minimale deelname van zes personen. Maximale deelname acht personen. Inschrijven kan via WelzijnsKompas Hillegom-Lisse, 0252-757100 (maandag t/m vrijdag 09.00 – 12.30 uur).

Bewoners blij met eigen

duofiets

Gewoon op pad, al is het maar even'

Schoonderbeek al 93 jaar

een begrip

Never ending story

column n Poespas

Negen keer gouden plak

Beinsdorp n In Breukelen werden zaterdag 8 april de Open Nederlandse Nunchaku Do kampioenschappen gehouden.

Na een dag sportieve strijd tegen deelnemers uit onder andere België, Frankrijk en Nederland werd een jaar flink trainen beloond met twintig plaatsen op het ereschavot: negen keer goud, vijf keer zilver en vijf keer brons. Ook werd de John Hanen stijlprijs gewonnen door en lid van de school uit Nieuw-Vennep. Leraar René de Jong is dan zeer trots op zijn team. De opkomst bij elke finale partij werd begeleid met een goede beat muziek, en dat is al een ware sensatie voor elke finalist en natuurlijk ook voor het publiek. Het eerste goud voor het team de Jong Sports ging naar Daan Bartels teamgenoot Jim Cable won het Brons. (klasse -1m55). In de klasse -1m65 behaalde Sita Waterbeek het zilver een hele mooie prestatie. Bij de -1m65 Dames won Marissa de Jong het goud na een goede voorbereiding en een goede coaching van haar broer Ricardo de Jong wist ze haar rivale uit Frankrijk te verslaan. Na een dag van heel veel wedstrijden behaalde Sjoerd Leinberger knap de finale, en won van een teamgenoot Bart Draaisma in de klasse -1m75. In de klasse -1m85 goud voor Luca Laponder. In de klasse +1m85 de sensatie van de dag: Ricardo de Jong uit Beinsdorp kwam uit tegen Huub Kolkman uit Apeldoorn. Na een zinderende partij was het 3-3 in de verlenging sloeg Ricardo toe en won met 6-3. Bij de junioren kata won Morgan van Rheenen het Zilver, Daan Bartels pakte brons. Bij de senioren kata won Luca Laponder het goud en Jeroen Mense uit Hillegom werd knap derde. Marissa de Jong pakte op het onderdeel dames kata haar tweede goud van de dag met twee foutloze kata's pakte zij de titel, Sita Waterbeek won het zilver. Bij de zwarte band kata behaalde Ricardo de Jong een mooie derde plaats. Morgan van Rheenen behaalde verassend het Goud, Jim Cable won brons bij de freestyle junioren. Hoogte punt van de dag was de freestyle van Ricardo de Jong met de hoogste score ooit gegeven op een toernooi 9.0-9.0-9.3-8.6 won hij zijn tweede gouden medaille.