De Hillegommer

20 november 2018

De Hillegommer 20 november 2018


Wie zoet is krijgt lekkers...

Kinderen waren ook massaal met hun ouders naar Villa Flora gekomen om Sint en zijn Pieten te zien. | Foto: Annemiek Cornelissen

Hillegom n De sinterklaasliedjes schalde weer uit menig kinderkeel: Daar wordt op de deur geklopt, zachtjes gaan de paardenvoetjes en wie zoet is krijgt lekkers. De Sint had het er maar druk mee. En zijn Pieten ook. In Hillegom stonden honderden kinderen met hun ouders de Sint op te wachten in de Hillegomse Haven. Voordat de stoet naar het centrum ging, reed de Sint naar het gemeentehuis waar hij welkom werd geheten door loco-burgemeester Fred van Trigt. Meer foto's op pagina 13.

Ruim 6000 euro voor Alzheimer

Hillegom n De collecte van Alzheimer Nederland heeft in Hillegom 6.039 euro en in Beinsdorp 205 euro in de week van 5 tot en met 10 november opbracht. Het totaalbedrag is 250 euro meer dan vorig jaar. De organisatie bedankt hiervoor alle gevers en collectanten.

Vorig jaar en ook dit jaar heeft het Alzheimer Nederland aan aandacht niet ontbroken. Alzheimer Nederland is blij met deze aandacht. Het geeft hen de kans om aan een groter publiek te vertellen over het belangrijke werk dat Alzheimer Nederland doet. De organisatie werkt aan een oplossing voor dementie, nu en in de toekomst en werkt aan een wereld waarin perspectief kan worden geboden, zelfs in de zwaarste omstandigheden. Waarin mantelzorgers worden geholpen met hun zorg en zorgen, er meer aandacht is voor elkaar en waarin we steeds dementievriendelijker worden.

De organisatie zoekt nog steeds collectanten voor komend jaar. Opgeven kan via www.alzheimer-nederland.nl/collecteren of bij: Lida Oostdam, 0252-529986 of mail naar: tloostdam@gmail.com.

Halve finale Comedy Slam

Hillegom n Bij Café Murphy's Law was vorige week de halve finale van de Comedy Slam 2018. Vijf deelnemers namen het op het podium op voor een felbegeerde plek in de finale, die in Heerhugowaard zal plaatsvinden.

Zij werden beoordeeld door een jury onder leiding van Kristel Zweers (comédienne/cabaretière en ex-Lama) en Robert Rossier (organisator en acteur bij Poweracting). Daarnaast mocht het publiek, dat in grote getale aanwezig was, een stem uitbrengen op hun favoriet. Zo gingen er twee deelnemers door naar de finale. De jury koos voor Teun van Elzen en Paul Westra was de publiekslieveling.

Laat je zien in het donker

Ballerina's van Martha naar Amsterdam

Praten over de dood

column n Poespas