De Hillegommer

15 mei 2018

De Hillegommer 15 mei 2018


Diamanten echtpaar Brandsma

Piet en Corrie Brandsma krijgen natuurlijk bezoek van burgemeester Arie van Erk op deze bijzondere dag. | Foto: Annemiek Cornelissen

HILLEGOM n Burgemeester Arie van Erk verraste Piet (87) en Corrie (86) Brandsma-Romijn vorige week met een mooi boeket bloemen ter gelegenheid van hun 60-jarig huwelijksjubileum dat ze vorige maand uitgebreid met familie en vrienden vierden bij hotel Flora. Blij nam de bruid het boeket in ontvangst en al snel vertelde dit nog altijd zeer vitale echtpaar honderduit over hun leven met elkaar. Het was een enerverend bezoek. (Lees het hele artikel op pagina 5 en op: www.dehillegommer.nl)

Met een grote glimlach verteld het echtpaar nog steeds heel blij te zijn met elkaar en met de Burgemeester Wentholstraat, waar zij nu alweer zestig jaar wonen. "Meteen na ons huwelijk zijn we hier gaan wonen, eerst aan de overkant op nummer 8, waar we beneden een woonplek hadden. Vijfenhalf jaar later verhuisden we naar een hele woning op nummer 9 en daar wonen we nog steeds met veel plezier. Een ingrijpende verhuizing was het niet. We hoefden alleen onze spullen maar over te brengen."

Het bruidspaar heeft acht jaar verkering gehad, voordat ze in het huwelijksbootje stapten. Piet is geboren in De Zilk en zijn Corrie in Hillegom. Ze leerden elkaar kennen tijdens het dansen in Villa Flora. "We zaten in dezelfde dansgroep en zagen elkaar meteen wel zitten. Eerst werden we een danskoppel en later een koppel voor het leven."

Het echtpaar kreeg vier kinderen, twee zoons en twee dochters en heeft nu ook zes kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. Ze zijn maar wat trots op het span. "Ze komen vaak op visite hoor en daar genieten we van. Dat vinden we heerlijk. Onze kleindochter belde ons vorige week nog dat de bollenvelden er zo mooi bijstonden. Even later stond ze voor de deur en zijn we met de auto een rondje bollenvelden gaan maken."

Jammergenoeg zijn ze beiden slecht ter been en hebben een rollator nodig. "De rollator is onze grote vriend", lachen ze in koor. "Dat krijg je nou eenmaal op oudere leeftijd, daar doe je niks aan".

Piet werkte vroeger als decorateur bij V & D. Hij werkte daarna 18 jaar als decorateur bij Gerzon in Haarlem en toen nog 18 jaar bij Metaforma Polyfroom in Sassenheim. "Ik ben dus behoorlijk creatief, want ik maakte als decorateur showkaarten en prijskaarten voor de etalages. Als hobby vind ik het nog steeds heerlijk om te tekenen, knutselen en schilderen". In de woonkamer hangt een keur van zijn kunstwerken. Het bijhouden van zijn hobby is nu alleen wat moeilijker, in verband met zijn hartklachten en omdat hij Parkinson heeft. Zijn vrouw is ook creatief: ze borduurt, breit, naait en haakt. En samen spelen ze graag rummikub en leggen een kaartje. Corrie kookt nog steeds zelf en Piet geniet daarvan. Haar stoofperen zijn z'n lievelingskostje, maar hij geniet ook van de sla, spinazie en gebakken aardappels de ze voor hem bereidt. "En Chinees daar zijn we allebei dol op, soms halen we het, maar we gaan daar ook wel eens eten." Achter de woning heeft het echtpaar een gezellige tuin. "Daar hebben we vanmorgen nog gezeten. Heerlijk." Ze proberen deze nog zoveel mogelijk bij te houden. "We zijn allebei gek op planten. Vroeger had ik een nog een groetentuin, maar dat zit er helaas niet meer in." Het bruidspaar vierde hun diamanten jubileum op 21 april, met een groot feest voor familie en vrienden in hotel Flora.

hebben hun 60 jarig huwelijk op 21 april gevierd met een groot feest voor familie en vrienden in Hotel Flora. Het was een erg leuke bijeenkomst!

column n Poespas

1,4 miljoen bezoekers

Keukenhof

Park wordt beloond met een 9

Ruilen van voetbalplaatjes

Gaat Jos

lachend naar de 80?