De Hillegommer

13 november 2018

De Hillegommer 13 november 2018


Komt het goed met de intocht?

Hillegom n Spanning rondom de intocht van Sinterklaas in Hillegom. De sleutel voor de woningen zonder schoorsteen in Hillegom en het Sinterklaashuis is verdwenen uit de kamer van de burgemeester. De grote vraag is nu: wordt de sleutel wel op tijd voor de intocht op 17 november gevonden?

Politieagenten hebben overal gezocht, maar nog nergens de sleutel gevonden. Recherchepiet door Sinterklaas al vooruit gestuurd en is nu aan het zoeken naar de grote sleutel. Afgelopen dagen is hij al op veel plekken in Hillegom geweest: basisscholen, het gemeentehuis en bij de Plus geweest. Hij zal ook bij de intocht op 17 november samen met de kinderen op Sinterklaas wachten die om 10.30 uur moet aankomen in de Haven. Als de boot om 10.30 uur is aangekomen in de Haven mag de Sint met een mooie auto naar het gemeentehuis. Eerst maakt hij nog een klein rondje door centrum Zuid, daarna zal hij bij de burgemeester op het bordes verschijnen. Na het welkom maakt hij een rondje door het rest van het dorp en eindigt op het Henri Dunantplein. Tijdens de intocht is ook dit jaar weer de pietenselfie-actie en een feest in Villa Flora zijn van 13.30 tot 15.30 uur. Kinderen kunnen hier hun kleurplaat voor de kleurwedstrijd inleveren en met Sinterklaas op de foto. De kleurplaten zijn nu al op te halen bij Bakker van Maanen, Readshop, Intertoys, Plus en Jumbo.

Ruimtelijke reservering vervallen

regio n GS van NH hebben besloten om, in navolging van de provincie Zuid-Holland, de ruimtelijke reservering voor het doortrekken van N208 naar N206 niet op te nemen in de planuitwerking van het project Bereikbaarheid Haarlemmermeer-Bollenstreek/Duinpolderweg.

GS hebben daarmee de besluiten van beide provincies gelijkgetrokken. De volgende fase van het project is de planuitwerkingsfase. Hierin wordt het tracé samen met belanghebbenden nader uitgewerkt. Overheden, belangengroepen, bewoners en bedrijven worden hier actief bij betrokken. De planning van de vervolgstappen wordt nog nader uitgewerkt. De provincies verwachten medio 2019 werksessies met de omgeving te houden. Meer info: 0800 - 0200 600 (gratis) of mail: info-duinpolderweg@noord-holland.nl.

column n poespas

Bruidspaar Schreurs 60 jaar getrouwd

Dansles bij Villa Flora

Toch maar kernenergie?

Padel-banen bij HTC