De Hillegommer

4 oktober 2016

De Hillegommer 4 oktober 2016


Ford Museum definitief dicht

Het museum aan de Haarlemmerstraat met de karakteristieke T-Ford. | Foto: Emma Bierens Foto: Caroline Spaans

Hillegom n Het museum met de grootste collectie klassieke Fords ter wereld gaat sluiten.

Het Ford Museum aan de Haarlemmerstraat kampte al langere tijd met tegenvallende omzet. Greske Roest, dochter van Piet den Hertogh en de huidige directeur gaat met pensioen en een opvolger is niet voorhanden. De familie hoopt de collectie in zijn geheel te kunnen verkopen. Het naastgelegen restaurant Hof van Ford gaat ook dicht. Museum en restaurant blijven nog open tot 1 december.

Alzheimer Nederland zoekt collectanten

Hillegom n Alzheimer Nederland is volledig afhankelijk van particuliere giften.

De organisatie zoekt om die reden nog dringend naar enthousiaste collectanten in Hillegom voor de collecteweek van 7 tot en met 12 november. Alzheimer Nederland werkt al meer dan dertig jaar aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie – waarvan de ziekte van Alzheimer de meest voorkomende vorm is - en hun omgeving. Dag in dag uit worstelen honderdduizenden mensen in Nederland met de gevolgen van dementie. Als patiënt of als naaste. Door de vergrijzing neemt dit aantal de komende jaren snel toe. Eén op de vijf mensen wordt door de ziekte getroffen. Alzheimer is een ontluisterende ziekte, waarbij de patiënt geheugen, identiteit en emoties verliest. Uiteindelijk vernietigt de ziekte het meest waardevolle dat een mens bezit: zichzelf. Alzheimer is niet te stoppen. Nog niet. Meer onderzoek naar oorzaken en oplossingen is noodzakelijk om Alzheimer te kunnen overwinnen. Daarvoor is veel geld nodig. Aanmelden als collectant kan bij: Lida Oostdam via 0252-529986 of tloostdam@gmail.com of via www.alzheimer-nederland.nl.

Wegafsluitingen

DeZilk n De Provincie Zuid-Holland is begonnen met groot onderhoud aan de N442. Hiermee valt onder meer het vervangen van het asfalt en het verplaatsen van de bushaltes ter hoogte van De Zilk, zodat de bussen niet meer op de weg hoeven te stoppen. Daarnaast wordt de verkeersveiligheid bij kruisingen en fietsoversteken verbeterd.

De werkzaamheden zijn naar verwachting eind november 2016 afgerond. Voor de uitvoering zijn onderstaande afsluitingen nodig: de N442 is tussen de N206 en de Leidsevaart in beide richtingen afgesloten in de nachten van maandag 10 oktober tot en met zaterdag 15 oktober, van 19.00 uur tot 6.00 uur. De N442 is tussen de Leidsevaart en de Wilhelminalaan in Hillegom in beide richtingen afgesloten in de nachten van maandag 17 oktober tot en met zaterdag 22 oktober, van 19.00 uur tot 6.00 uur. Tijdens deze nachtafsluitingen is de weg overdag wel toegankelijk via halve rijbanen. De N442 is tussen de spoorwegovergang en de rotonde 't Zand in beide richtingen dag en nacht afgesloten van maandag 17 oktober 9.00 tot en met dinsdag 18 oktober 18.00 uur. De N442 is tussen de Beukenlaan en de Regenvlietweg in beide richtingen overdag afgesloten van woensdag 19 oktober tot en met vrijdag 21 oktober, van 9.00 tot 18.00 uur. Tijdens alle afsluitingen wordt het verkeer vanaf de N208/Hillegom omgeleid via de N208/Stationsweg/Delfweg/N206, en vice versa vanaf de N206. Meer info: www.zuid-holland.nl/n442.

1 euro voor welzijn van dieren

Hillegom n De hele maand september heeft de Sterkliniek geld ingezameld voor de stichting Bevordering Huisdierenwelzijn.

Deze stichting helpt mee aan het financieren van onvoorziene noodzakelijke rekeningen bij de dierenarts voor de Nederlandse minima en werkt samen met de gemeenten in Nederland. De stichting zet zichzelf in rap tempo op de kaart.

Het is dankzij deze stichting dat ook dieren van de minima de nodige medische zorg kunnen ontvangen. Van elk consult of operatie in zowel Hillegom als Nieuw Vennep dat in september plaatsvond, heeft de kliniek 1 euro apart gezet om uiteindelijk te kunnen overhandigen aan deze stichting. Op dierendag is de cheque, ter waarde van 596 euro overhandigd aan Lilianne van Doorne, woordvoerster van deze stichting.

11 mille voor KWF

Hillegom n KWF Kankerbestrijding heeft begin september de jaarlijkse collecte gehouden in Hillegom.

Ruim 145 collectanten zijn langs de deuren gegaan. Met een fantastische opbrengst van 11.000 euro kijkt KWF op een mooi collectejaar en dankt gevers en collectanten. Ook collecteren? Bel of mail naar: 06-51240599 kwf.hillegom@gmail.com.

Foto: Caroline Spaans

Hillegomse huldiging voor Evers

Zoveel mensen had ik niet verwacht'

NL kampioen

forelvissen

Notenkraker dicht over

toekomst