De Hillegommer

1 augustus 2017

De Hillegommer 1 augustus 2017


Koken met kids in de Drempel

Mooie figuren maken van deeg: deze dames weten daar wel raad mee. | Foto: Remco Out Foto: remco out

Hillegom n Bij Stichting Vakantiewerk waren vorige week Jamie Oliver's in de dop actief met koken én eten. In totaal waren 57 kinderen naar het gebouw de Drempel gekomen om zich culinair uit te leven. Sinds vele jaren is de kookmiddag een traditie tijdens de zomervakantie. De kinderen werden in groepen opgedeeld en elke ronde maakte ze een deel van het avondeten. Zo begon een groepje met het maken van de placemats. Uit tijdschriften konden ze plaatsjes knippen om zo'n mooi mogelijke tafelversiering te maken. (Lees het hele artikel op: www.dehillegommer.nl)

Deze werden dan geplastificeerd, zodat ze het na het eten ook weer mee konden nemen. De volgende ronde mochten ze het hoofdgerecht maken. Hiervoor maakte ze het beslag van drie in de pan.

Een andere groep was ondertussen bezig met het snijden van fruit voor een sorbet, zodat er ook nog een heerlijk toetje was na het hoofdgerecht. Snoepen zat er gelukkig ook bij tussen het koken door. Zo konden ze tijdens een van de rondes lekkere wafels maken. "De kinderen hebben ook wat om mee te nemen voor hun ouders. In een ronde mogen ze koekjes maken die mee naar huis gaan", laat bestuurslid Marjo Lommerse weten. Naast de koekjes kregen de kinderen ook alle recepten in een boekje mee om thuis nog een keer te kunnen maken.

Veel activiteiten zijn al geweest de afgelopen weken. Maar Stichting vakantiewerk Hillegom gaat nog genoeg organiseren voor de Hillegomse kinderen deze vakantie. Zo is er woensdag 2 augustus een bingomiddag en de woensdag kan er film gekeken worden. Als afsluiting van alle activiteiten is er 19 augustus de uitgaansdag. De bestemming van dit jaar is Duinrell.

Sloop Hilmare

Hillegom n Het college heeft besloten om de oude Hilmare school aan de Oranjelaan te slopen. De resultaten van voorlopig onderzoek wezen uit dat behoud van de huidige gebouwen financieel niet haalbaar is, duurzame exploitatie van de verouderde gebouwen is niet mogelijk.

De school wordt op korte termijn gesloopt om verloedering van de plek tegen te gaan. De gemeente komt na de zomer met een voorstel voor de herbestemming van het perceel. Wanneer een besluit is genomen over herbestemming, gaat de gemeente met de uitkomst van het besluit op zoek naar een marktpartij voor een passend en financieel haalbaar voorstel, dat vorm geeft aan de gevraagde kwaliteitsimpuls. De manier waarop de gemeente direct belanghebbenden gaat betrekken wordt deze zomer verder uitgewerkt. Direct omwonenden zijn per brief geïnformeerd.

Brug te ver

Hillegom n De gemeenten Haarlemmermeer en Hillegom hebben samen een plan gemaakt om de verkeersoverlast in Hillegom en Beinsdorp aan te pakken bij de Hillegommerbrug.

Het verkeer in Beinsdorp loopt elk spitsuur vast, wat gevaarlijke situaties voor fietsers oplevert. De plannen worden met bewonersorganisaties en ondernemers besproken.

Nieuwe plek voor vaandel Patrimonium

De

Vrienden passen er goed op'

Brandweer op bezoek in Bloemswaard

Praten over drugs met de burgemeester

column n Poespas