De Hillegommer

30 april 2019

De Hillegommer 30 april 2019


Lintjes voor vier inwoners

Vlnr: Bert Conijn, Jan van Stijn, Arie van Erk, Ria van der Post en Arnold van Berkel. | Foto: Annemiek Cornelissen

oranje n Vier inwoners van Hillegom kregen vrijdag 26 april een koninklijke onderscheiding uitgereikt door burgemeester Arie van Erk. De feestelijkheden vonden plaats in het gebouw van Stichting Cultuurbeleving Hillegom aan de Prinses Irenelaan.

Jan van Steijn (79) is vrijwilliger bij de Parochiële Caritas Instelling waar hij van 2003 tot 2015 mensen hielp die verstrikt waren geraakt in financiële problematiek. Verder was hij in 2007 een van de initiatiefnemers van Stichting Voedselbank Hillegom-De Zilk, waarvoor hij zich nog steeds inzet. Daarnaast was hij van 2005 tot 2015 voorzitter van parochiekoor St. Jozef en St. Martinus en zette zich in om de fusie tussen deze twee koren tot een succes te maken. Jan van Steijn is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Ria van der Post-Van der Veek (65) zet zich nog steeds in voor veel organisatie. Tijdens de basisschoolperiode van haar kinderen ('84-'94) was zij lid van de ouderraad. Bij toneelvereniging OONA was zij secretaris van 1988 tot 2013. Van 2002 tot 2017 was zij vrijwilliger en bestuurslid bij Stichting Kulturele Raad. Sinds 2013 is ze vrijwilliger en bestuurslid bij de Zonnebloem, afdeling Hillegom-Beinsdorp. Daarnaast is ze sinds 2017 kookvrijwilliger in woonzorgcentrum De Weeligenberg. Ria van der Post is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Bert Conijn (79) zet zich sinds 1998 in voor Wielrenvereniging RTV De Bollenstreek. Het begon toen zijn zoon ging wielrennen. Hij is jurylid bij wedstrijden, heeft de verantwoording voor het beheer en onderhoud van de wielerbaan en zorgt ervoor dat al het materiaal tiptop in orde is. Bij open rondes zorgt hij voor de opbouw en is 4 à 5 dagen per week te vinden op de wielerbaan. Bert Conijn wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Arnold van Berkel (60) is eigenaar van Van Berkel Vaste Planten. Naast zijn werk en gezin met zeven kinderen zet hij zich vrijwillig in bij heel veel organisaties. Van '78-'88 was hij vrijwilliger bij en bestuurslid van de Stichting Werkgroep Katholieke Jongeren en van 1990 tot 2006 vrijwilliger en actief lid van de RK Jongerenwerkgroep Leiden. Sinds 2014 is hij voorzitter van de lokale commissie bij deze parochie. Bij de LTO maakt hij zich sinds '84 verdienstelijk. Arnold van Berkel is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Op pad met loten

Hillegom n De lotenverkopers van de Zonnebloemafdeling Hillegom-Beinsdorp zijn vanaf 23 april weer enthousiast op pad om loten te verkopen. Het is dit jaar voor de 50e keer dat de loterij plaats vindt.

De lotenverkoop maakt het mogelijk om met de zonnebloemgasten leuke uitstapjes en activiteiten te doen. De loten kosten 2 euro per stuk. Het grootste deel van de opbrengst is bestemd voor de afdeling. Er zijn tal van prijzen en drie extra jubileumprijzen te winnen. De trekking is maandag 7 oktober 2019. De vrijwilliger gemist of geen kleingeld? Bestel dan de loten tot en met 27 september op zonnebloem.nl/loterij. Deze opbrengsten komen bij de desbetreffende afdeling terecht. Geïnteresseerd in de Zonnebloem Hillegom-Beinsdorp als vrijwilliger of project vrijwilliger? Bel met het secretariaat tel. 0252-518513, mail naar secretariszonnebloemhb@gmail.com of volg kijk ons op FB.

Huldiging van de kampioenen

Hillegom n Net als voorgaande jaren worden ook dit jaar in Hillegom de sportkampioenen gehuldigd.

Dit jaar gebeurt dat op woensdag 19 juni. De nadruk ligt op de jeugdkampioenen, en daarnaast wil de gemeente graag aandacht besteden aan opmerkelijke andere (sport)prestaties: senioren teams met opmerkelijke prestaties; opvallende vrijwilligers binnen de sport(clubs); sporttalenten en jeugdleden die in aanmerking komen voor de Fairplay Bokaal. Bij bovengenoemde categorieën mag iedereen worden aangemeld die voldoet aan deze criteria. Anno 2019 is het steeds moeilijker (voldoende) vrijwilligers te vinden en zonder vrijwilligers geen bloeiend verenigingsleven, daarom vraagt hillegom in beweging juist voor deze categorie extra aandacht. Een jury buigt zich uiteindelijk over alle aanmeldingen. Kijk op: www.hillegominbeweging.nl.

Oranjecomité bedankt Hillegommers

HILLEGOM n Het Oranjecomité spreekt van een geslaagde Koningsdag, ondanks het weer!

"Iedereen bedankt voor de bijdrage aan de mooie Koningsdag van 2019. Want u maakt het met elkaar tot een feest!", zo luidt de boodschap aan de inwoners van Hillegom. De organisatie is bijzonder tevreden met de wijze waarop de gemeente aanwezig is bij de verschillende onderdelen. "Het is ook goed te vermelden dat wij als comité blij zijn met de belangstelling van het gemeentebestuur/raad en voor hun betrokkenheid bij deze dag. Je moet het samen doen! Het wij-gevoel!"

Vrijheid van onderwijs

taboe?

column n Poespas

Hillegommer derde in

Marokko

Ik was goed weg; het voelde lekker

Gemeente weer eigenaar van Solution