De Hillegommer

12 juni 2019

De Hillegommer 12 juni 2019


'I want to hold your hand'

Beatlesfan en mede-initiator Johan van Buren, Marga van Praag en wethouder Karin Hoekstra. | Foto: Tony Whelan

Hillegom n Onder grote belangstelling is zaterdag 8 juni het Beatles Treslong Monument 'onthuld'. Door de harde wind was het programma aangepast en vonden de toespraken plaats in Hotel Flora. De zeker tweehonderd aanwezigen in hotel Flora hoorden (helaas voor velen achterin de zaal slecht verstaanbaar) hoe oud-presentatrice Marga van Praag herinneringen ophaalde toen zij in 1964 een van de 150 VARA-genodigden was bij het optreden van de legendarische band in Treslong. (Lees verder op pagina 15)

Geslaagd!

examens n Zoals ieder jaar gebruikelijk rond deze tijd van het jaar, heeft De Hillegommer een speciale felicitatiepagina voor de geslaagde eindexamenkandidaten van het voortgezet onderwijs.

Woensdag 12 juni maken alle scholen bekend welke leerlingen zijn geslaagd voor hun eindexamen. In de loop van de middag zullen ook in Hillegom en omstreken weer vele rugtassen en vlaggen buiten hangen. Iedereen die de geslaagden op een originele wijze wil feliciteren, mag op deze pagina gratis een felicitatie-advertentie plaatsen. Wat heeft de redactie hiervoor nodig? Mail een foto, liefst staand (portrait) en in een hoge resolutie (minimaal 1 MB) met een kort felicitatietekstje van maximaal 30 woorden naar: redactie@dehillegommer.nl. Vergeet in de tekst niet de naam van de geslaagde én de afzender te vermelden. Stuur de tekst en de foto op vóór zondag 16 juni. Het is afhankelijk hoeveel berichten er binnenkomen of alle felicitaties geplaatst kunnen worden.

Alzheimer Café

welzijn n Het thema van het komende Alzheimer Café Bollenstreek op 18 juni is 'In evenwicht met elkaar de regie houden'.

Ook met dementie is het mogelijk om prettig te leven met de mensen om je heen. Dat vraagt om nieuwe energie en creatief omgaan met mogelijkheden die voorhanden zijn. De aanwezigen geven elkaar deze avond eigen voorbeelden en inspiratie om dit zo lang mogelijk vol te houden. Hierbij worden ze muzikaal ondersteund door Duo Carmen. Het Alzheimer Café is in de grote zaal van WZC Bloemswaard (Garbialaan 3). Inloop vanaf 19.00 uur. Het programma duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Het Alzheimer Café is vrij toegankelijk voor mensen met dementie, partners, familie, zorgverleners en andere belangstellenden. De toegang is gratis inclusief consumpties.

Nieuw asfalt op de weg

Hillegom n De Weerensteinstraat en Haarlemmerstraat (N208) zijn van 12 op 13 juni en van 13 op 14 juni in de avonden en nachten afgesloten voor alle auto's en vrachtverkeer tussen 20.00 en 06.00 uur.

Tussen deze tijdstippen kunnen bewoners langs dit deel van de weg niet parkeren. Wel kunnen zij op eigen terrein parkeren, maar tussen 20.00 uur en 06.00 uur kunnen ze hun eigen terrein niet op- of afrijden.

De fietspaden en stoepen blijven gewoon open voor fietsers en voetgangers.

Alleen blijft dat deel van het fietspad dicht waar op dat moment aan gewerkt wordt. Hulpdiensten zijn op de hoogte van de werkzaamheden. Bij calamiteiten neemt de gemeente passende maatregelen.

Al 60 jaar lief en leed

Mijn oog viel

direct op Fransje

Gaat het hart weer kloppen?

Jeugd helpt mee aan schoon dorp

Column n Poespas