De Hillegommer

9 mei 2017

De Hillegommer 9 mei 2017


Jonge kat met luchtbuks beschoten

mishandeling n Op de facebook pagina van Lodewijk Kamps, dierenarts en columnist (van Poespas) in deze krant, is te lezen dat donderdag 4 mei, tussen 9.30 en 10.30 uur een jonge (8 maanden oude), gezonde, witte poes met een buks in haar hoofd is geschoten.

Het dier heeft deze laffe aanslag moeten bekopen met het verlies van haar oog.

"Gedurende een anderhalf uur durende spoedoperatie hebben we het oog, of wat er van over was, moeten verwijderen," laat Kamps weten.

"Het is gebeurd in de omgeving van Fioretti college/Zanderij/JC Solution."

Ook Hart van Nederland heeft aandacht geschonken aan het voorval.

Winny van Gerda Linssen, eigenaren van poes Winny, brachten het hevig bloedende dier direct naar de kliniek van Kamps aan de Weeresteinstraat.

Het dier bleek te zijn getroffen vlak boven de rechteroogkas.

De baan van de kogel werd geremd door de oogbol. Inmiddels gaat het gelukkig weer goed met het onfortuinlijke diertje.

Al moet ze het de rest van haar leven doen met één oog.

Als er mensen zijn die hier iets meer van weten, kunnen ze dit melden aan de politie, die inmiddels op de hoogte zijn gebracht. Bel: 0900-8844 (lokaal tarief)

Puzzel in de herkansing

Hillegom n Na het invullen van de puzzel uit de vorige editie ontdekten vele lezers dat er geen oplossing ingestuurd kon worden.

Het balkje met cijfers waar de corresponderende letters in moeten, was niet afgedrukt in de krant. Dan is het erg lastig om mee te dingen naar de prijs: een Cinema Floralis arrangement. De redactie wel een bericht op de www.dehillegommer.nl gezet, maar dat heeft niet iedereen bereikt. Deze week met dezelfde week in de herkansing: nu uiteraard wel met balkje voor de oplossing. Zo heeft iedereen evenveel kans om te winnen. Lezers die de oplossing al hebben ingestuurd hoeven dit niet nog een keer te doen. Deze inzendingen dingen gewoon mee bij de trekking van de winnaar.

Plan de Marel tussen hoop en vrees

Hillegom n Tijdens de vergadering van de Raadscommissie van 3 mei stond onder meer het raadsvoorstel voor besluitvorming over de uitkomsten van het onderzoek dat het college heeft gedaan naar de mogelijkheden om plan de Marel in het bestemmingsplan Centrum geheel of gedeeltelijk als groen/speelweide te behouden.

Het komt er in feite op neer dat het doel van de motie (behoud van groen/speelweide) alleen door aankoop van de grond en het overnemen van de verplichting voor de bouw van de 29 appartementen in de sociale sector kan worden bereikt. Lees het hele artikel op pagina 15 en 21

Ongeluk toeval

Hillegom n De provincie Zuid-Holland heeft bekend gemaakt dat de drie ongelukken op de N207 berusten op toeval.

Woensdagmiddag was er een er een kop-staartbotsing tussen twee auto's op de N207 bij Hillegom. Het ongeluk gebeurde net voorbij de brug over Ringvaart van de Haarlemmermeer. Afgelopen zaterdag botsten vier auto's achter op elkaar op dezelfde plek en vrijdag waren er daar twee automobilisten betrokken bij een botsing.

Stille tocht onder Toren

In een stille tocht Onder De Toren richting Molenduin. | Foto en tekst: Remco Out Foto: remco out

Herdenking n Ook in Hillegom wordt er tijdens Dodenherdenking op 4 mei groots stil gestaan. Een groot en mooi programma had het Oranje Comité Hillegom samengesteld om samen te kunnen herdenken. Het programma begon in de Maartenskerk. (lees het hele artikel op www.dehillegommer.nl)

Vader en zoon zorgen voor cultuurloods

Onze wens komt in vervulling'

Hoofdstraat-Zuid klaar voor gebruik

Herinnering: Henk Hos leeft voort

column n Poespas