De Hillegommer

2 mei 2017

De Hillegommer 2 mei 2017


Oranje pet past ons allemaal!

De burgemeester mag deze jongen zijn oranje petje even lenen. | Foto: Remco Out Foto: remco out

Hillegom n Koningsdag begon donderdag 27 april traditioneel met de aubade. Kinderen deden massaal mee aan het kindercorso met vrolijk versierde fietsen: veel nationale driekleur en oranje. In de Hoftuin was natuurlijk ook burgemeester Arie van Erk, die uitgebreid de tijd nam voor 'zijn' inwoners: jong en oud. Iedereen werd getrakteerd op wat te drinken en de Hillegomse Harmonie Kapel zorgde voor de muzikale start van de Koningsdag. (Foto's op pagina 15)

Feest op de 125-jarige Johannesschool

Hillegom n Dit schooljaar bestaat de Johannesschool 125 jaar. Dat betekent natuurlijk dat het tijd is voor een feestje.

Door Remco Out

Vrijdag 16 juni wordt een verjaardagsborrel in de school gehouden. Het perfecte moment om oud-klasgenoten, de school en de leerkrachten te zien. De hele school is dan open en in elke klas zijn oude foto's te zien op schermen. In de centrale ruimte staat een bar voor hapjes en drankjes. "Bij binnenkomst krijgt iedereen een sticker met de naam en het jaar waarin ze in groep 8 zaten. Op deze manier kan iedereen zijn of haar oud-klasgenoten makkelijk vinden", laat juffrouw Sonja Rutten, die al 32 jaar op de Johannesschool werkt, weten. De Johannesschool is een fusie van meerdere scholen. Als eerst is de jongensschool Joannesschool en de meisjesschool Mariaschool samen gegaan. Later kwam daar ook nog de Bernadette kleuterschool bij. "Alle leerlingen en leerkrachten die op deze scholen hebben gezeten zijn welkom op de verjaardagsborrel. Wel is het alleen 18+ omdat er op de borrel ook alcohol wordt geschonken", vertelt Rutten. Om goed een beeld te krijgen van hoe druk het wordt, is het handig om alvast van te voren aan te melden. (lees het hele artikel op: www.dehillegommer.nl)

Kampioenen gezocht

sport n De gemeente organiseert in samenwerking met de buurtsportcoaches van SportSupport de huldiging van de Hillegomse sportkampioenen.

Alle jeugdteams en jeugdige individuele sporters, sportend of woonachtig in Hillegom, die tussen 22 juni 2016 en 27 juni 2017 een kampioenschap hebben behaald, kunnen zich aanmelden voor de huldiging. Die is op woensdag 28 juni van 19.00 – 21.00 uur bij SV Hillegom.

Team(s) en/of individuele sporters kunnen tot 22 juni worden opgegeven via sboonstra@sportsupport.nl. De nadruk ligt op jeugdkampioenen, maar ook voor seniorenteams met opmerkelijke prestaties, opvallende vrijwilligers binnen de sportclubs en uitzonderlijke sporttalenten is aandacht.

Vier lintjes

onderscheiding n Vier Hillegommers hebben een lintje gekregen. Tijdens de lintjesregen op woensdag 26 april werden er drie uitgereikt.

De vier gelukkigen waren: Marca Bultink, Paul van Ommeren, Bert Teeuw en Wally Visser. Visser kreeg zijn lintje op Koningsdag, 27 april, omdat hij de dag ervoor nog met vakantie was. Lees het hele artikel op pagina 5.

Taalcafé

bezoekt

Keukenhof

Gift maakt uitje

mogelijk

Notenkraker: De Marel van Hillegom

Talent in

Sunset

Boulevard

column n Poespas