De Hillegommer

23 augustus 2016

De Hillegommer 23 augustus 2016


Populaire huttenbouw terug van weggeweest

Timmerman in de dop. | Foto: Stephan Bekooij Foto: Stephan Bekooij

Hillegom n Tientallen kinderen gingen vorige week donderdag en vrijdag weer los bij Tjarda. Op het terrein van de scoutingvereniging aan de Oude Weerlaan werden twee dagen lang hutten gebouwd.

Voor het eerst sinds jaren werd weer een huttenbouw gehouden. Jongerenwerk Hillegom en Tjarda staken de handen ineen en organiseerde dit altijd populaire evenement.

Toen eenmaal bekend werd dat er een huttenbouwevenement zou worden gehouden, stroomden de aanmeldingen binnen.

Binnen korte tijd waren de plekken vergeven en was het aantal kinderen dat kon deelnemen bereikt. Na de opening op dag één stonden de bouwvakkertjes te popelen om aan de slag te gaan.

Ze moesten de handen flink uit uit de mouwen steken want diezelfde avond moest er worden geslapen in de eigen gemaakte hut. "Slapen in je eigen gemaakt hut is heel vet!", was het meest gehoorde antwoord op de vraag: wat vindt je het leukst?

Naast het timmeren aan de hut was ook een aantal andere activiteiten georganiseerd. Niet alleen jongens maar ook meisjes deden mee.

Uiteindelijk was er na heel wat timmer- en zaagwerk een mooi huttenbouwdorp geboren. De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement, dat in 2017 bij voldoende animo en hulp van vrijwilligers wellicht weer op het programma staat.

Heterdaadje tijdens woninginbraak

Hillegom n De politie laat op haar site weten dat zij vorige week dinsdag, 16 augustus rond 11.00 uur een inbreker op heterdaad betrapten tijdens een inbraak in een woning aan de Weeresteinstraat.

Toen de beheerder van het pand dinsdag een controle in de woning uitvoerde trof hij aan de achterzijde een verbroken ruit aan.

Toen hij de woning boven wilde inspecteren hoorde hij voetstappen.

Hij alarmeerde direct de politie en bleef de woning vanaf de buitenkant in de gaten houden.

Verdachte aangehouden

Agenten hebben het pand afgezet waarop twee hondengeleiders het pand doorzochten.

Op de bovenste verdieping troffen zij een man aan die zich schuil hield achter een deur van een opbergkast. De verdachte, een 37-jarige man zonder vaste verblijfplaats, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Buurtbudget Burendag

Hillegom n Burendag wordt dit jaar gevierd op vrijdag 24 september. Een dag waarop mensen samen komen en een feestje vieren met elkaar.

Het Oranjefonds is initiatiefnemer van Burendag. Inmiddels vieren ieder jaar bijna één miljoen mensen Burendag. Veel mensen gebruiken deze dag om een buurtfeest of een andere activiteit te organiseren. Buurten worden socialer als buren zich samen inzetten voor hun buurt. Buren die met elkaar iets willen organiseren op Burendag kunnen hiervoor budget aanvragen bij het Oranjefonds. Op www.burendag.nl staat meer informatie. Daarnaast ondersteunt Welzijn Hillegom ontmoetingsactiviteiten met een bijdrage uit het buurtbudget. Bewoners die een buurtfeest of andere ontmoetingsactiviteit willen organiseren kunnen een aanvraag doen. Meer info: www.welzijnhillegom.nl.

Computeren

Hillegom n Welzijn Hillegom start woensdag 7 september de wekelijkse computerochtend weer onder begeleiding van ervaren vrijwilligers.

De computerochtend duurt van 10.00 tot 12.00 uur. Er kunnen vragen gesteld worden over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met PC, smartphone of tablet. Woensdag 5 oktober start de eerste thema-ochtend van het seizoen. Alle computerochtenden vinden plaats in ontmoetingscentrum 't Pluspunt aan het Henri Dunantplein 28.

Borrelen

Hillegom n De ondernermersborrel staat voor woensdag 24 augustus op de agenda in Villa Flora.

De borrel start om 17.00 uur en niet alleen Hillegomse ondernemers zijn welkom maar ook ondernemers uit omliggende gemeenten.

Foto: Caroline Spaans

G-team SV Hillegom start training

liefhebbers vanaf 15 jaar welkom

Monumentendag wordt

gewoon leuk

Kunstige graffiti in de school

EHBO cursus

Hillegom n EHBO Hillegom begint weer met de cursus basis EHBO nieuwe stijl.

Deze wordt gegeven volgens de regels van het Oranje Kruis en start 4 oktober om 20.00 uur in het KWJ gebouw. Meer info via henkvledder@gmail.com. De EHBO is ook aanwezig tijdens de doggydive op zondag 25 september. Tijdens dit evenement kunnen honden samen met hun baasjes een duik nemen. Het zwembad is dan officieel al gesloten, want zondag 18 september is de laatste dag, maar speciaal voor de honden, gaat op zondag 25 september het zwembad nog één keer open tussen 16.00 en 18.00 uur.

Open Dag van Dans- & Balletschool DansDesign

Hillegom n Dans- & Balletschool DansDesign houdt zondag 28 augustus 2016 houdt haar jaarlijkse Open Dag. Tijdens deze dag worden alle dansvormen die bij DansDesign gegeven worden gratis aangeboden in korte lessen van 30 minuten.

Wil je eens verschillende dansstijlen proberen, zoals klassiek ballet, modern, jazz of stijldans? Of lijkt breakdance, hip-hop, streetdance of disco meer wat voor jou? Kom ze dan eens tijdens de Open Dag proberen. Maar niet alleen dansvormen worden tijdens deze dag aangeboden. Ook voor Yoga of Stretch & Relax lessen worden gegeven. Er staan meer dan vijftig lessen per week op het rooster, dus genoeg keuzemogelijkheid.

En tijdens de Open Dag geeft de dansschool ook nog een leuk cadeautje weg: schrijf je tijdens deze dag in en je betaalt geen inschrijfgeld en dans tijdens de hele maand september is de tweede les per week gratis.

DansDesign is gevestigd op het Henri Dunantplein 20. Kijk voor het volledige rooster van de Open Dag op: www.dansdesign.nl

Kaarten op tafel bij de HZV Klaverjasclub

Hillegom n Een van de oudste kaartclubs van Hillegom gaat voor de 43ste keer van start met haar kleine klaverjascompetitie van acht 8 avonden op 20 september.

De kaarten gaan altijd de derde dinsdag om 19.45 uur op tafel en de spelwijze is vier rondes de Amsterdamse variant. Het KWJ-gebouw ligt aan de Weeresteinstraat 15, met de ingang recht tegenover de Prinses Irenelaan. Wie tijd en zin heeft in een reeks van gezellige avonden is van harte welkom. Ook beginnende en/of jeugdige klaverjassers zijn welkom. Meer info: 0252-529461 of 0252-516645. Mailen kan ook: hzvklaverjassen@gmail.com.