De Hillegommer

1 november 2016

De Hillegommer 1 november 2016


Nieuwe manege in zomer klaar

Wethouder Jeroen Verheijen (links) en manegehouder Marian Koopman tekenden maandag de overdracht van de grond. | Foto: Annemiek Cornelissen Foto: Caroline Spaans

Hillegom n Komende zomer moet de nieuwe manege van Hillegom klaar zijn. Er is een begin gemaakt met het bouwrijp maken van de grond aan de Ampèrestraat waar de manege naar toe verhuist en de eerste palen zijn inmiddels de grond in.

Op 31 augustus 2016 heeft de Raad van State voor duidelijkheid gezorgd met de uitspraak over de procedure rond de verplaatsing van de manege naar de Weerlanerpolder. (lees verder op pagina 5)

Nieuwe prijs voor de weekpuzzel

Hillegom n Met ingang van deze week is er een nieuwe prijs gekoppeld aan de wekelijkse puzzel die altijd op de servicepagina van deze krant staat.

De winnaar krijgt voortaan een bioscooparrangement dat beschikbaar is gesteld door Cinema Floralis, aan het Floralisplein. Het arrangement bestaat uit een kaartje voor een film naar keuze en een hoofdgerecht in Grand Café Cineac. Het insturen van de oplossing gaat nog steeds als vanouds: per briefkaart of per e-mail. (Zie pagina 19.)

Sint Maarten

Hillegom n De Hillegomse Bronnen nodigen de inwoners van Hillegom uit om woensdag 9 november om 20.00 uur naar de Hoeksteen aan het Karel Doormanplein 2 te komen.

Pater Dries van den Akker vertelt dan over Sint Maarten. Sint Maarten wordt in Hillegom altijd groots gevierd. Het is een heel oud feest dat teruggaat op de heilige Martinus, bisschop van Tours. Hij werd geboren in 316 en dat is dit jaar 1700 jaar geleden. Sint Maarten blijkt ook nog eens op een bijzondere manier verbonden te zijn met Hillegom. Pater Dries van den Akker is een autoriteit als het gaat om heiligenverhalen. Opgeven bij Yvonne Elzenga: 0252-516451. Deelnamekosten: 3 euro inclusief koffie/thee.

Foto: Caroline Spaans

Job knalt nog één keer met zijn SV

Het was een superavond!'

Referendum of gebakken peren?

Parkwijk naar hoogste punt

column n Poespas

Biertapwedstrijd met ruim 40 biertappers

Foto: Caroline Spaans

Regio n Ruim veertig biertappers gaan dinsdag 1 november met elkaar de strijd aan om een plek te bemachtigen in de landelijke finale van het NK Biertappen.

Bij Restaurant De Engel zijn alle voorbereidingen getroffen door Koninklijke Horeca Nederland afdeling De Bollenstreek om de horecakampioenen uit de regio te laten schitteren. De jury beoordeelt het getapte bier op onder andere de schuimkraag en de presentatie en nog 34 andere punten. In totaal worden op circa 50 locaties in heel Nederland regionale wedstrijden gehouden. Ruim 1.500 biertappers gaan de strijd met elkaar aan om uiteindelijk in de landelijke finale te komen in januari 2017. Het kampioenschap is een initiatief van Stichting Tapwedstrijden.nl en vindt plaats om de tapkwaliteit in de Nederlandse horeca verder te verbeteren.

De zaal is open vanaf 19.00 uur voor de deelnemers om even proef te tappen en zich voor te bereiden. Rond 20.00 uur gaat de wedstrijd van start. Iedereen die 18 jaar of ouder is en werkzaam is in de horeca kan deelnemen. Inschrijven kan via de site www.tapwedstrijden.nl. Doe dat snel want er is een maximum aantal deelnemers per wedstrijd. Op de site is ook te vinden wat er van de deelnemers wordt verwacht.

Sinterklaas kleurplaatactie, een speurtocht en een sinterklaashuis

Hillegom n Op 12 november om half 11 komt Sinterklaas aan in Hillegom. Naast de door het Koopcentrum Hillegom georganiseerde intocht zijn er ook twee leuke acties rondom de Goedheiligman.

Net zoals voorgaande jaren is er weer een kleurplaatactie. De kleurplaten kunnen opgehaald worden bij Plus Van der Neut, The Read Shop, Intertoys en De Soete Suikerbol, maar kan ook gedownload worden via de site www.sinthillegom.nl.

De kleurplaten kunnen op 12 november ingeleverd worden bij Sinterklaas in het Fioretti College. Daar kan iedereen ook gratis met Sinterklaas op de foto en de kinderen kunnen daarnaast, als vanouds, ook leuke spelletjes spelen.

Prijsuitreiking op 19 november in het sinterklaashuis door de Goedheiligman zelf. Alle ingeleverde kleurplaten zijn op 19 en 26 november in het sinterklaashuis bewonderen.

Een zin in de etalage

Van zaterdag 6 november tot vrijdag 25 november kunnen kinderen deelnemen aan een speurtocht door het Hillegomse Centrum. In diverse etalages liggen letters die gezamenlijk een zin vormen.

Het deelnameformulier van de speurtocht wordt tijdens de intocht op 12 november uitgereikt. Ook kan het deelnameformulier via www.sinthillegom.nl gedownload worden.

Op 26 november worden, ook door Sinterklaas, de prijzen uitgereikt in het sinterklaashuis.