De Hillegommer

23 juli 2019

De Hillegommer 23 juli 2019


Hillegom n Burgemeester Arie van Erk reikte voor week een Koninklijke Onderscheiding uit aan Joop Slijkerman.

Slijkerman ontvangt deze onderscheiding voor zijn 20 jaar lange bijdrage aan de eindmusical van de Johannesschool, hij maakt teksten en zorgt voor de muzikale begeleiding. Ook zorgt hij bij deze gelegenheid voor het licht en geluid en zet hij zijn muzikale kwaliteiten in bij het koor Himonos en de musicalgroep Hakuna Matata. Voor deze verenigingen componeert hij al 20 jaar muziek, schrijft liedjes en verzorgt de muzikale begeleiding bij repetities en optredens. Ook heeft hij zich voor het Oranje Comité ingezet tijdens de jubileumjaren: 60-en 65 jaar vrijheid en elk jaar is hij van de partij tijdens de nationale herdenking in de Maartenskerk voor de muzikale omlijsting. Slijkerman is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. (Foto: Theske Slijkerman)

Vrancken Peeters wint Flower Bulb Tournament

Hillegom n Op de gravelbanen van HTC werd van 15 tot en met 21 juli de 18de editie van het Flower Bulb Junior Tournament gehouden.

Dit internationale tennistoernooi trekt toptennissers naar de bollenstreek vanuit de hele wereld. Onder leiding van toernooidirecteur Pieter Witteman en zijn team komen zowel de jongens en de meisjes in actie. Deelnemers van over de hele wereld spelen mee in de leeftijdscategorie tot en met 18 jaar. Er worden zowel enkel wedstrijden als dubbelwedstrijden gespeeld.

De als 9de geplaatste Anouck Vrancken Peeters (2003), speelde op weg naar de finale de nummers 7 en 4 uit het toernooi en gaf de Russische juniore Daria Repina tenslotte in de finale met 2-6/7-6(1)/6-2 het nakijken.

Fons van Sambeek en Bart Nouws wisten de titel te pakken in het herendubbel in Hillegom. Dat deden ze door een ander Nederlands duo in de finale te verslaan: Jip van Assendelft en Daniel Verbeek.

De nummers 1 en 2 op het ereschavot waren dus geheel Nederlands in Hillegom. En dat is mooi. Bij de meiden was er ook Nederlands dubbel succes: Sophie Schouten en Sarah van Emst wonnen de titel.

Het Flower Bulb Tournament kent deelnemers uit alle windstreken: van Japan tot Amerika om in Hillegom punten te verzamelen voor de ranking.

Lintje Joop Slijkerman

Foto: Theske Slijkerman

Hema alweer 55 jaar in het dorp

De lift doet het weer!

Bestuurlijke verleiding?

IJsprijs voor Van Dam