De Hillegommer

2 oktober 2018

De Hillegommer 2 oktober 2018


Zeer succesvol cultuurfestival

Van jong tot oud was aanwezig op het Fioretti College. | Foto en tekst: Remco Out Foto: remco out

Hillegom n De eerste editie van het Cultuurfestival Hillegom kan met rond de duizend bezoekers de boeken in als een drukke en geslaagde dag. De organisatoren hadden een programma opgezet vol muziek, dans, exposities en workshops. Zo was er voor iedereen wat te doen en te beleven afgelopen zaterdag in het gebouw van het Fioretti College Hillegom.

Bij de entree stonden twee foodtrucs en werd muziek gespeeld.

Hier was het ook mogelijk om graffiti te spuiten en een VR experience (Virtual Reality) beleven. Eenmaal binnen werden de bezoekers getrakteerd op een markt met verschillende culturele verenigingen.

In deze grote zaal waren optredens van onder andere het koor Eigenwijs, de muziekschool en DJeff.

Daar bleef het niet bij op dans- en muziekgebied: zo was er in de theaterzaal nog een vol programma. Cresendo, HHK en balletschool Marha de Rijk gaven hier acte de présence.

Het mooie programma werd afgesloten door de twee comedians: Harry Glotzbach en Roel C. Verburg.

Exposities en workshops

Op verschillende plekken door het gebouw waren er exposities en workshops. Zo waren er werken van De School en Living Museum te bekijken. Ook was nieuwswebsite Hillegom Online aangewezen die een foto expositie hadden met allemaal mooie nieuwsfoto's van de afgelopen acht jaar. Verder waren ook workshops van onder andere de Kunstuitleen, BiB en Living museum.

Organisatoren Ingrid Reerink en Nadine Stolk keken terug op een geweldige dag: "We hebben alleen maar positieve reacties gekregen. Het is zo leuk dat we met zoveel verschillende organisaties zo'n dag kunnen maken", vertelt Stolk trots. Ze waren samen al ruim een jaar bezig met de voorbereidingen, waardoor alles op de dag vlekkeloos verliep. "De sfeer was erg goed. Fantastisch dat velen meededen en kwamen kijken bij optredens", vertelt Reerink blij.

Als het aan de dames ligt, komt er ook een tweede editie van het cultuurfestival. "We hebben nu de blauwdrukken voor het festival en kunnen eventueel uitbreiden.

Het voordeel is dat het iets minder tijd zal kosten." Voor volgend jaar wordt ook gekeken naar de mogelijkheid om organisaties van buiten Hillegom bij het festival te betrekken.

Onderhoud bruggen

Hillegom n In de wijk Treslong bleek tijdens een onderhoudsinspectie dat sommige dekplanken van een aantal voetgangers- en fietsbruggen niet in orde zijn.

Waar dit mogelijk is, herstelt Meerlanden dit direct. Bruggen die niet direct hersteld kunnen worden, zijn uit voorzorg afgesloten. Deze bruggen worden zo snel mogelijk gerepareerd.

Bij inspectie van de brug Haven-Hofzicht is gebleken dat enkele houten brugdelen in slechte staat verkeren. Daarom is besloten om de brug uit voorzorg af te sluiten.

Gemeente Hillegom laat alle bruggen periodiek onderzoeken. De komende tijd voert een gespecialiseerd bureau deze wettelijk verplichte inspectie uit.

Gratis cursus

Hillegom In de bibliotheek is het mogelijk om de gratis cursus 'Leer werken met de digitale overheid' te volgen.

De cursus behandelt onder andere het aanmaken en werken met een DigiD, overheidsinformatie vinden en iets aanvragen bij de gemeente of andere overheidssite. Digisterker bestaat uit 4 bijeenkomsten in de bibliotheek op verschillende data in oktober, november en december. Meer info: www.bibliotheekzuidkennemerland.nl.

Wegwerkzaamheden

Hillegom n In de nachten van 2 op 3 oktober en 3 op 4 oktober vinden er asfalteringswerkzaamheden plaats aan de N208 tussen de rotonde bij de Weerlaan en de gemeentegrens met Bennebroek.

De werkzaamheden vinden plaats tussen 19.00 uur en 06.00 uur om verkeersoverlast zoveel mogelijk te beperken. De weg is dan voor het grootste gedeelte afgesloten. Tijdens werkzaamheden op het weggedeelte tussen de Weerlaan en de Nieuweweg wordt het verkeer vanuit Haarlem in de nacht omgeleid via de Nieuweweg/1e Loosterweg/Pastoorslaan. Het doorgaande verkeer wordt door middel van tekstkarren en borden geïnformeerd over de werkzaamheden en verkeershinder en wordt geadviseerd om een andere route te kiezen.

Jumbo schenkt pony aan manege

'Jumbo' ingezet voor

kinderrijles

Boekenweek voor kids in de bieb

Is Nederland vol?

Column n Poespas