De Hillegommer

2 april 2019

De Hillegommer 2 april 2019


Kindervreugd in de speeltuin

De veranderde opstelling van de blokhutten heeft meer ruimte gelaten voor het deels overdekte terras. | Foto en tekst met dank aan Marjolein vd Wal.

Hillegom n Ook de ouders genoten bij Speeltuin Kindervreugd afgelopen zaterdag, toen wethouder Van Rijn samen met vaste bezoeker Nijs van der Wal het nieuwe verkoophuisje voor snoepjes en koffie opende en hiermee het startsein gaf voor het speeltuinseizoen. De wintermaanden stonden in het teken van slopen en herbouwen van de schuurtjes. Naast de inzet van vaste vrijwilligers, is veel werk verzet door Maurice Jung en Remco Buis. De speeltuin is op werkdagen open tussen 15.00 en 17.00 uur en op woensdag (en vakanties) om 14.00 uur.

Megadrukte op Landelijke Compostdag

regio n Gratis compost als dank voor het scheiden van GFT en een stralende zon zorgden voor veel vrolijkheid bij de ruim 13.000 bezoekers van de Landelijke Compostdag in de regio.

Massaal kwamen ze op de ruim twintig uitdeellocaties in veertien gemeenten af om een paar zakken MeerCompost te halen voor in de tuin. En in nagenoeg iedere gemeente was er wel een wethouder om de zakken uit te delen.

"Met deze jaarlijkse actie zetten gemeenten en Meerlanden de inwoners in het zonnetje. Vandaag zelfs letterlijk. Zij zijn namelijk dé spil in een goede scheiding van GFT en hebben daarmee direct invloed op de kwaliteit van onder andere onze MeerCompost," licht algemeen directeur van Meerlanden Angeline Kierkels toe.

Meer dan 100 medewerkers van Meerlanden en gemeenten in de regio Haarlemmermeer, Kennemerland en Duin- en Bollenstreek deelden 55.000 zakken MeerCompost uit. Voor dit aantal zakken was 1.250.000 kilo ingezameld GFT uit de regio nodig. De compost van dit GFT verrijkt als een natuurlijke bodemverbeteraar de bodem van (moes)tuinen. En dat werd gewaardeerd door een Aalsmeerse inwoner: "Wij scheiden ons afval vrij fanatiek en vinden deze actie heel goed voor de bewustwording. Het is toch geweldig dat je compost van je eigen GFT weer in je eigen tuin kunt gebruiken!"

Huttenbouw zoekt commissieleden

Hillegom n Elk jaar wordt De Hillegomse Huttenbouw een groter; en niet alleen het evenement. Ook de kinderen groeien mee en zijn te oud om mee te doen. Hier heeft de jonge stichting iets op gevonden.

Om de Huttenbouw onder de aandacht te brengen is social media een prima medium. Als geen ander weten deze jongeren de huttenbouw in woord en beeld te brengen. De stichting heeft een commissie in het leven geroepen die, onder begeleiding van het jongerenwerk, filmpjes, interviews, vlogs, en persberichten maakt. Hiervoor werkt de organisatie nauw samen met Hillegom Online. De commissie is het hele jaar door actief. Daarnaast krijgen de jongeren de mogelijkheid workshops te volgen. Tussen de 13 en 18 jaar en zin om mee te doen? Mail of bel: richardgrimbergen@welzijnskwartier.nl, 0610704075.

De Vrienden gaan er op uit

We

hopen op een

zonnige dag!

Nieuwe site voor Hillegom in Beweging

Zijn we écht gelukkig?