De Hillegommer

21 januari 2020

De Hillegommer 21 januari 2020


SCBH gaat voor Panday naar Fio

Rayen Panday heeft de lachers op zijn hand in een volle toneelzaal. | Foto en tekst: Remco Out. Foto: Remco Out

Hillegom n Cabaretier Rayen Panday trad vorige week op in het Fioretti College. Normaal organiseert Stichting Cultuurbeleving Hillegom voorstellingen in de Kulturele raad, maar voor deze artiest weken ze uit naar de toneelzaal van het Fio. Panday won in 2008 de persoonlijkheidsprijs bij het Groninger Studenten Cabaret Festival. Sindsdien treedt hij op als stand-up comedian en cabaretier en komt regelmatig op tv. In Hillegom was hij met de try-out van zijn vijfde solovoorstelling Trigger, waarin hij zijn publiek een spiegel voor houdt. (lees het hele artikel op www.dehillegommer.nl)

Voorstelling

Panday stond zichtbaar relaxed te spelen in de zaal. Hij sloot steeds goed aan op reacties uit het publiek. Zo wilde Peter niet vertellen wat voor werk hij doet en daar kwam de comedian elke keer weer sterk op terug in zijn show. Ook was er iemand in het publiek die alleen terugrekend in guldens bij dure producten en komkommers. Die groente kwam dan natuurlijk ook geregeld weer terug gedurende de avond. Hij had ook vele grappige onderwerpen uit zijn leven, zoals daten en de sportschool. Tussendoor waren er ook meerdere nummers, waarbij hij zichzelf begeleide op de piano. Er werd de hele voorstelling veel gelachen en mensen waren na afloop erg te spreken over de showen.

Fioretti College Hillegom

Met de grotere zaal van de school kon Stichting Cultuurbeleving Hillegom een keer een grotere cabaretier naar Hillegom halen. Er waren nu ook veel mensen die normaal niet naar een voorstelling in de Kulturele raad komen, waaronder vele jongeren. Zij kunnen nu kennismaken met het enorme aanbod dat Stichting Cultuurbeleving jaarlijks al aanbiedt. Het hele aanbod is te vinden op www.scbh.nl.

Ramkraak Jumbo

Hillegom n Op de Jumbo aan de Jonkheer Mockkade in Hillegom heeft vorige week dinsdagochtend even voor 7.00 uur een overval plaats gevonden.

Met een bestelauto zijn drie daders de supermarkt binnen gereden. Via Burgernet werd gevraagd uit te kijken naar twee mannen, 30 jaar op een scooter, licht getint, een verdachte met rood trainingspak, een verdachte met een zwarte jas met bontkraag. Via de rotonde Elsbroek zijn ze de Olympiaweg op gereden. Er is geld buit gemaakt.

Stemmen op foto's

Hillegom n Twee Hillegomse foto's hebben het gehaald tot de stemronde voor de 50 foto's uit Zuid-Holland.

Een foto is ingezonden door Marca Bultink, van een in Hillegom onthaalde Canadese verkenner. De andere foto is ingezonden door het bestuur van Stichting Vrienden van Oud Hillegom. Beide foto's zijn gemaakt door Frans Out. Iedereen mag stemmen. Uit de 50 foto's per provincie wordt een selectie gemaakt van de 100 foto's die in de Nederlandse foto-canon worden geplaatst. Meer info: www.in100fotos.nl.

HLT krijgt 2e plek

Hillegom n De werkorganisatie HLTsamen is in 2019 in een landelijk onderzoek naar digitale dienstverlening 2e geworden.

De doelstelling van de ambtelijke fusie van de gemeenten is onder andere het verbeteren van de kwaliteit van de dienstverlening en het verminderen van de kwetsbaarheid. Het bestuur van HLTsamen is trots dat de ambtelijke fusie zijn vruchten afwerpt.

Afhaalpunten kranten

verdubbeld

Print nog steeds alom

gewaardeerd'

Vervolg op

erfpacht

perikelen

EHBO viert haar 90ste

verjaardag

column n Poespas