De Hillegommer

18 september 2018

De Hillegommer 18 september 2018


Feestweek weer voorbij

Naast steken, betekent een nat pak halen! | Foto: Remco Out Foto: remco out

feestweek n De Hillegomse feestweek kende dit jaar een programma vol met nieuwe activiteiten zoals het Fifa18 toernooi, een poppentheater, discozwemmen en racen met op afstand bestuurbare auto's. In tegenstelling tot vorig jaar, ging het wielrennen dit jaar wél gewoon door. Er waren twee feestavonden: Heel Hillegom Feest en Hats & Glasses Night. Uiteraard ging de harddraverij los op de Meerlaan en werd de kermis druk bezocht. Verderop in deze krant en op www.dehillegommer.nl staan meer foto's.

Provincie Noord-Holland ook verdeeld

DPW n Tijdens de commissievergadering van de provincie Noord-Holland bleek gisteren ook daar verdeeldheid te bestaan over het te kiezen tracé voor de Duinpolderweg.

VVD, D66 en CDA steunen de keuze voor de middenvariant, CU/SGP en PvdA uitten een lichte voorkeur voor NOG Beter, maar twijfelden openlijk na beantwoording op de vele vragen van gedeputeerde Elisabeth Post. De overige partijen waren allemaal tegen de middenvariant. Woensdag velt de provincie haar definitieve oordeel.

Speel-o-Theek is jarig en trakteert

feest n De Speel-oTheek Hillegom bestaat zaterdag 22 september 30 jaar.

Nieuwe leden ontvangen deze dag 30% korting op een jaarabonnement. Er zijn diverse activiteiten voor jong en oud. Om 14.00 uur is er een rad van fortuin waarmee diverse prijzen te winnen zijn waaronder een gratis lidmaatschap bij de Speel-o-Theek. Terwijl de kleintjes zich vermaken op het springkussen kunnen de volwassenen de oud-Hollandse spelletjes uitproberen. Het feest duurt van 9.30 tot 16.30 uur in de Hofstraat en de toegang is gratis.

Veilig in en om het huis

lezing n In samenwerking met de politie houdt Hozo lezingen over veiligheid in en om het huis.

Onderwerpen die aan de orde zullen komen, zijn onder andere babbeltrucs, inbraken en ouderenmishandeling. Wijkagenten René Nieuwenhuizen en Ilse van Dun geven allerlei handige tips en adviezen. Ook is er gelegenheid voor het stellen van vragen.

Donderdag 20 september is de lezing in Parkwijk (Parklaan 2) en op 2 oktober in Bloemswaard (Garbialaan 3). De lezingen starten om 14.00 uur en duren tot ongeveer 15.30 uur. De lezingen zijn gratis en iedereen is welkom. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden in Parkwijk of Bloemswaard, of via 0252 – 576 500. Meer info via 500, info@hozo.nl of www.hozo.nl.

Debuut-

winnaar bij dressuur

Finale beslist door witte vlaggen

Drie jaar Open Eettafel

Nat begin van de herfst?

Column n Poespas