De Hillegommer

19 februari 2019

De Hillegommer 19 februari 2019


'Ik ga hier niet meer weg hoor'

Bloemen en een bezoek van de burgemeester, dat hoort er natuurlijk bij als je 100 wordt. | Foto: AC

HILLEGOM n "Ohhh!", riep ze verrast uit toen ze woensdag 13 februari de straat in kwam rijden waar ze woont.

Door Annemiek Cornelissen

Overal hing de vlag uit voor Jo van Markus-Rijnhart in verband met haar 100ste verjaardag.

"Ik wist niet wat ik zag, ik voelde me zo dankbaar!" Vanaf het moment van haar thuiskomst werd de jarige job overspoeld bloemen en felicitaties. Ook door burgemeester Arie van Erk, die samen met zijn vrouw Petra op verjaardagsbezoek kwam.

De jarige werd geboren in Utrecht, waar ze tot 1952 woonde. Hierna verhuisde ze met haar man Ger en haar drie kinderen naar de Lijsterbeslaan in Hillegom.

Hier hebben ze zestien jaar gewoond, totdat ze verhuisden naar Hillegom, waar ze volgens haar zeggen nog met heel veel plezier woont.

"Hier ga ik niet meer weg hoor. Ik woon hier heerlijk."

Sinds twaalf jaar woont ze alleen in het grote huis, want in 2007 overleed haar man Ger. De eeuweling is nog heel fit en doet nog van alles zelf in huis. Behalve koken.

"Koken doe ik niet meer. Het eten laat ik bezorgen. Maar ik ben heel tevreden in mijn huis. Vroeger deed ik nog van alles, ging ik naar het theater en lekker winkelen, maar dat doe ik nu ook niet meer."

Jo had veel hobby's, waaronder stijldansen, gymnastiek en toneelspelen. Ze was ook jarenlang voorzitter bij de Nederlandse Vereniging van Huisvrouwen, afdeling Hillegom. Inmiddels heeft ze drie kleinkinderen en drie achterkleinkinderen.

Afgelopen zondag vierde ze haar verjaardag met iedereen die ze lief heeft bij de Nachtegaal in Lisse.

IJzer smeden

Hillegom n In Hillegom is sinds 15 februari een ambachtelijke smederij gevestigd. Smid Martijn heeft de een bollenschuur aan de Hyacintenlaan omgebouwd tot smederij.

Zij hebben het hek bij het gemeentehuis aangepast na de renovatie van de trap. Bij de opening van de nieuwe smederij aan de Hyacintenlaan was ook burgemeester Arie van Erk aanwezig.

Hulp bij aangifte

Hillegom n Ook dit jaar kan het belasting aangifteformulier weer bij WelzijnsKompas ingevuld worden.

Dit is mogelijk op vrijdag 22 en zaterdag 23 maart bij het Dienstencentrum Elsbroek aan de Abellalaan 1. Particulieren met een vermogen hoger dan 50.000 euro buiten de eigen woning, kunnen geen gebruik maken van deze dienst. De inkomensgrens is voor alleenstaanden is 35.000 euro en voor gehuwden/samenwonenden 48.000 euro per jaar. Voor het invullen van de belastingaangifte is een geldige digid of machtigingscode nodig. Wanneer men lid is van een ouderen- of vakbond, kan het belasting aangifteformulier ook bij hen ingevuld worden. Indien men gebruik wilt maken van deze gratis service kan dit opgegeven worden bij WelzijnsKompas, 0252-757100 (van 9.00 – 12.30 uur). Inschrijving op volgorde van binnenkomst.

Debat op vooravond PS verkiezingen

Wie heeft last van herrie van vliegtuigen?

Parijs, stad van de broze

afspraken

Taalcafé naar de Zwarte Tulp

column n Poespas