De Hillegommer

3 september 2019

De Hillegommer 3 september 2019


Eerste dag Fusieschool

| Foto en tekst met dank aan Friedeke vd Lei.

Hillegom n Alle kinderen van de Jozefschool en de Leerwinkel zijn maandag 2 september gestart op de locatie aan de Thorbeckelaan. De Jozefschool en Leerwinkel zijn gefuseerd tot één school. Voor de fusieschool wordt nieuwbouw gerealiseerd. De school, de gemeente en het bestuur van Sophia Scholen werken hierin nauw samen. De fusieschool Meer en Dorp gaat samen met Kinderopvang Wonderland op weg naar een Integraal Kindcentrum. Directeur André Hogervorst onthulde, samen met de jongste en de oudste leerling, de tijdelijke naam van de fusieschool: Meer en Dorp. Vervolgens zijn alle kinderen onder luid applaus van de leerkrachten en ouders over de rode loper naar hun nieuwe klas gegaan. De start van de nieuwbouw werd door de wethouder onderwijs van de gemeente Hillegom, Fred van Trigt, en de interim-bestuurder van Sophia Scholen, Floris Dekker, gebruikt om de bouwheerovereenkomst te tekenen. Deze overeenkomst is een belangrijke stap in het proces van het ontwerpen en bouwen van de school. Naar verwachting is over twee jaar het nieuwe Integraal Kindcentrum gereed. Dan wordt de definitieve naam van de school onthuld. (Foto en tekst: met dank aan Friedeke vd Lei)

Valse start voor 100 kinderen

Streek n De nieuwe uitvoerder van leerlingenvervoer in de streek, Noot Personenvervoer, kan voor 100 kinderen niet zorgen voor het juiste vervoer.

Aan Noot werd in het voorjaar het leerlingenvervoer in Hillegom, Lisse, Teylingen, Noordwijk en Katwijk gegund. Het bedrijf liet begin augustus weten voor 200 kinderen geen chauffeur te hebben en die zouden volgens een noodscenario niet met taxibusjes, maar kleine touringcars vervoerd worden. Omdat ze daarmee niet aan de afspraken voldoen, werd het bedrijf door de gemeentes in gebreke gesteld. Inmiddels is er alsnog voor 100 kinderen een oplossing, maar voor nog 100 leerlingen komen er bussen. De gemeentes beraden zich op juridische stappen. Ouders zijn met een brief geïnformeerd.

Foutje

Hillegom n In Het programmaboekje van de Hillegomse Najaarsfeesten staat een fout. Feestband Klaar staat niet op vrijdag 6 september bij Villa Flora op het podium, maar op zaterdag 7 september en zal de feestweek op traditionele wijze aftrappen met ene groot feest.

Het optreden begint om 21.00 uur. De feestavond is gratis toegankelijk.

Jubileumfeest voor

Henk en Aleid

Ik zag haar voor 't eerst op het ijs'

De Kuipersteeg: een van de vele wegen

column n poespas