De Hillegommer

16 januari 2018

De Hillegommer 16 januari 2018


Carnaval herleeft in Hillegom

Het dak ging er af in de indoor paintball hal. | Foto: Annemiek Cornelissen Foto: annemiek cornelissen

HILLEGOM n Om alvast in de stemming te komen, organiseerde de Hillegomse Carnavalsvereniging zaterdag 13 januari een groot carnavalsfeest in de Indoor Paintball hal. Kaarten waren in mum van tijd uitverkocht. De carnavalsvereniging, die afgelopen jaar Hillegom op de kaart zette door prijzen in de wacht te slepen tijdens de carnavalsoptochten in onder andere in Noordwijkerhout en De Zilk, kon rekenen op een bomvolle feestzaal. Er waren onder meer optredens van Michel van Rijswijk, Die2Feestzangers en Jurian Slobbe.

Inspraak Duinpolderweg

Inloopbijeenkomst n De provincies Zuid- en Noord-Holland organiseren samen met de betrokken gemeenten, Vervoersregio Amsterdam en Holland Rijnland, een inloopbijeenkomst op 23 januari.

Centraal staat het voorlopig voorkeursalternatief dat Gedeputeerde Staten van de provincies kozen om de bereikbaarheid en de leefbaarheid te verbeteren in de Haarlemmermeer, Duin- en Bollenstreek en Zuid-Kennemerland. Dit alternatief is bepaald op basis van een planstudie die de provincies samen met de partners hebben uitgevoerd. De bestuurders van de betrokken partijen en de projectorganisatie zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. De bijeenkomst is in het NH Conference Centre Leeuwenhorst aan de Langelaan 3 en duurt van 17.00 tot 21.00 uur. Nog tot en met 18 februari kunnen inspraakreacties (zienswijzen) worden ingediend op de resultaten van de planstudie en het voorlopig voorkeursalternatief. Dit kan via het webformulier op www.noord-holland.nl/Duinpolderweg (pagina Inspraak).

Op deze website staat ook de onderzoeksrapporten en bijbehorende toelichting. De documenten zijn ook te bekijken in de gemeentehuizen van Bloemendaal, Haarlemmermeer, Heemstede, Hillegom, Lisse en Noordwijkerhout. Op de locaties is geen mogelijkheid om inhoudelijke vragen te stellen. Dezen kunnen gemaild worden naar: info-duinpolderweg@noord-holland.nl of stel ze tijdens de inloopavond op 23 januari.

Het voorkeursalternatief is een verbinding van de A4 naar de N208 via de Nieuwe Bennebroekerweg in Hoofddorp en de noordrand van Hillegom, met een directe verbinding naar de Weerlaan. Doortrekken naar de N206 blijft in de toekomst mogelijk. Ook komen er een verbinding tussen Lisse zuid en de A44 en een randweg bij Zwaanshoek. Meer informatie over het voorkeursalternatief, de inloopbijeenkomst en het indienen van inspraakreacties: www.noord-holland.nl/Duinpolderweg.

Muziekfeest vervroegd

HILLEGOM n In verband met het WK voetbal heeft de Stichting Hillegoms Muziekfeest besloten dit jaarlijkse muziekevenement in plaats van op de laatste zaterdag van juni, te vervroegen naar zaterdag 9 juni.

De line up is inmiddels bekend en de kaartverkoop start woensdag 17 januari. Klaas Slootweg, de grote animator achter dit muziekevenement: "We hebben een extra hulppost van de EHBO, de bewaking en beveiliging wordt uitgebreid en podium wordt groter en licht en geluid is professioneler. De nieuwe toegangsprijs (12,50 euro) blijft echter tot 2020 onveranderd." Het middagprogramma is net als voorgaande jaren gratis. Daar hoeven ook geen toegangskaarten voor gekocht te worden. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Tabaksshop Frank Evers, Expert Hillegom, het VVV kantoor in Lisse en digitaal via Go Tickets.

Ondernemers bij elkaar in Zomerzorg

Laat uw mening horen!'

Dakarteam schenkt brandweerauto

Zilveren

jubileum voor Van Stein

column n Poespas