De Hillegommer

14 juni 2016

De Hillegommer 14 juni 2016


Steeds meer waardering voor onze veteranen

Hillegomse veteranen rondom burgemeester Arie van erk op het bordes bij het gemeentehuis. | Foto: Foto: Caroline Spaans

Het college ontving zaterdag 11 juni de Hillegomse veteranen in het gemeentehuis voor een Indisch buffet. Met deze jaarlijkse bijeenkomst bedankt de gemeente de veteranen voor hun inzet voor Nederland, in oorlogs- en vredessituaties. Veteraan Fred Van der Ploeg hield een speech voor het gezelschap. Hij is nuldelijnshelper bij het Veteranen Ontmoetingscentrum in Sassenheim. Zaterdag 25 juni is de Nederlandse Veteranendag in Den Haag. De laatste jaren is steeds meer aandacht voor deze dag, wat betekent dat in heel Nederland ook steeds meer waardering is voor onze veteranen.

Geslaagd!

Hillegom n Deze week is het weer tandenknarsen voor veel scholieren die eindexamen hebben gedaan.

Kan de vlag uit en het mes in de taart? Kunnen de champagnekurken knallen en is het feest? De Hillegommer stelt familie en vrienden in de gelegenheid hun geslaagde familielid of vriend/vriendin op een bijzondere wijze in het zonnetje te zetten. Stuur een felicitatie in maximaal 20 woorden met een foto van de geslaagde en mail deze naar: redactie@dehillegommer.nl onder vermelding van: GESLAAGD!

Plaatsing is gratis. De foto moet een resolutie hebben van minstens 1 Mb. Insturen kan tot uiterlijk zondag 19 juni.

Info over N442

DeZilk n De provincie Zuid-Holland houdt donderdag 16 juni een inloopavond over de geplande werkzaamheden aan de N442.

Het gaat om het weggedeelte bij de Hoogduinweg en de Beeklaan in De Zilk en Hillegom. De werkzaamheden starten in september. De inloopavond is in de parochie naast de Heilige Hart Kerk aan de Beeklaan 13 in De Zilk. Medewerkers van de provincie en het ingenieursbureau informeren bezoekers tussen 19.00 en 21.00 uur over de geplande werkzaamheden en de globale planning. De bijeenkomst heeft een informeel karakter zonder vast programma. Aanmelden is niet nodig. Om de veiligheid en doorstroming te verbeteren, voert de provincie Zuid-Holland groot onderhoud uit aan de N442.

Onder het groot onderhoud valt onder meer het vervangen van het asfalt, het vervangen van het fietspad door rood asfalt en het verplaatsen van de bushaltes ter hoogte van De Zilk, zodat de bussen niet meer op de weg hoeven te stoppen. Daarnaast wordt de verkeersveiligheid bij kruisingen en fietsoversteken verbeterd.

Laatste oproep huldiging Hillegomse sportkampioenen

Hillegom n De gemeente Hillegom organiseert in samenwerking met SportSupport (buurtsportcoaches) de huldiging van de Hillegomse sportkampioenen.

Alle jeugdteams en jeugdige individuele sporters, sportend of woonachtig in Hillegom, die in het tijdsbestek van 1 juli 2015 tot en met 21 juni 2016 een kampioenschap hebben behaald, worden opgeroepen zich aan te melden voor deze avond. De huldiging is op woensdag 22 juni van 19.00 tot 21.00 uur bij SV Hillegom. Het is nog mogelijk om verenigingteam(s) en/of individuele leden op te geven die in bovenstaand tijdsbestek kampioen zijn geworden. Dit geldt voor alle jeugd die per bond nog in de jeugdcategorie vallen. Naam (team), behaalde prestaties en bijzonderheden moeten uiterlijk 15 juni zijn doorgegeven aan Sandra Boonstra, sboonstra@sportsupport.nl

Het is een goed gebruik dat de nadruk wordt gelegd op de jeugdkampioenen, maar daarnaast wil de gemeente ook graag aandacht besteden aan opmerkelijke andere (sport)prestaties.

De gemeente wordt daarom graag geattendeerd op:

- seniorenteams met opmerkelijke prestaties;

- opvallende vrijwilligers binnen de sport(clubs);

- en uitzonderlijke sporttalenten.

Autobrand

Hillegom n Bij een autobrand zijn in de nacht van 11 op 12 juni twee auto's in vlammen opgegaan. Dat meldt de politie via Twitter.

De brand was in de Elsbroekerlaan. Volgens wijkagent Marco van Maris zijn er na de brand mogelijk twee personen weggerend in de richting van de Olympiaweg. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900 – 8844.


Cokevangst

Regio n De politie heeft 7 juni vijf mensen aangehouden in verband met een grote partij cocaïne.


De verdachten blijken te komen uit onder meer Hillegom en Heemstede. De cocaïne werd niet hier gevonden, maar vorig jaar in de haven van Antwerpen.De verdachten zijn tussen de 46 en 55 jaar. In totaal heeft de politie diverse waardevolle spullen en 2,5 miljoen euro in contanten in beslag genomen.

Foto: Caroline Spaans

Vernieuwde hoftuin officieel in gebruik

We

hebben er een

parel bij'

Vervolg

adoptieverhaal

over Denise

SV pakt de volle winst met 5-3