De Hillegommer

31 januari 2017

De Hillegommer 31 januari 2017


Plan voor IKC locatie Leerwinkel

Als het aan de gemeente ligt, wordt op dit terrein een fusieschool geplaatst voor ruim 400 kinderen. | Foto: Remco Out Foto: remco out

Nieuwbouw n De gemeente presenteerde 24 januari in een druk bezochte inloopavond in de Leerwinkel het bouwplan voor een Integraal Kind Centrum (IKC) aan bewoners in deze wijk Meer en Dorp. Dit IKC bestaat uit nieuwbouw voor de fusieschool St. Jozef en Leerwinkel plus een kinderopvangorganisatie. Dit alles voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar. Het bouwplan moet huisvesting bieden voor ruim 400 leerlingen en tientallen personeelsleden. Dat is meer dan een verdubbeling van het aantal leerlingen en personeel op deze locatie. (vervolg op pagina 10)

Gemeente zoekt projecten voor kindergemeenteraad

Onderwijs n De gemeenteraad houdt in april voor het eerst een kindergemeenteraad.

Vergaderen, debatteren, keuzes maken, het komt allemaal aan bod. Leerlingen van drie basisscholen (de Giraf, de Johannesschool en de Daltonschool buigen zich over projectvoorstellen. Zij kiezen uiteindelijk welk project voor 2.000 euro uitgevoerd mag worden. Ze worden daarbij begeleid door raadsleden. Voor dit doel geldt natuurlijk: hoe meer projecten hoe beter. Organisaties, verenigingen en inwoners uit Hillegom kunnen projecten indienen. Spelregels: alleen verenigingen en maatschappelijke organisaties en inwoners uit Hillegom kunnen een projectvoorstel indienen; het project moet ten goede komen aan de Hillegomse gemeenschap; het project kost maximaal 2.000 euro. Kost het minder, dan gaat het resterende bedrag naar een ander project; In het projectvoorstel staat een duidelijke kostenopbouw; het project moet volledig uit het kinderraadbedrag betaald kunnen worden; het project hoeft niet gericht te zijn op kinderen; de winnaar zorgt zelf voor de uitvoering; de uitvoering van het idee vindt plaats voor september 2017; ideeën moeten voor 8 maart 2016 zijn ingediend via griffie@hillegom.nl op per post: Gemeente Hillegom ter attentie van de grieffie, Postbus 32, 2180 AA Hillegom.

All you need is...

Liefde n De Hillegommer biedt haar lezers de mogelijkheid om mee te doen aan een gratis valentijnsactie.

Wil jij jouw Valentijn verrassen in deze krant? Met een leuke foto en een hartveroverend berichtje? Mag heel Hillegom weten waarom hij of zij voor jou de aller, allerliefste is? Of dat je met hem of haar wilt trouwen? Mail dan voor 3 februari een foto van jouw Valentijn (minimaal 1 mb groot) inclusief zijn/haar naam, woonplaats en een lieve boodschap (maximaal 20 woorden) naar redactie@dehillegommer.nl.

De valentijnsactie staat in week 6 (dinsdag 7 februari) in deze krant.

Lekker lezen

Hillegom n De Leeskring heeft plek voor deelnemers die graag lezen en hierover in gesprek gaan.

De leeskring komt in de periode van september tot en met april zes keer bijeen om het over de gelezen boeken te hebben. De eerstvolgende keer is maandag 6 maart van 10.00 tot 12.00 uur. Meer info via 0252-518453 of 0252-516155 of per mail a.lemmers9@kpnplanet.nl.

Drugs en wapens

Hillegom/Sassenheim n Een 19-jarige jongen uit Sassenheim is vorige week gecontroleerd op de Leidsestraat.

Hij bleek meerdere wikkels drugs bij zich te hebben. In zijn scooter zat ook een mes. Hij werd aangehouden en in zijn woning werden nog meer drugs en een drietal op echt lijkende nepvuurwapens. Deze zijn voor bedreiging geschikt dus verboden.

Mobiel toilet in stukken geslagen

Vandalen n Aan de Prinses Irenelaan is zondag 29 januari een Dixie, dat is een mobiel toilet, vernield.

Omwonenden hoorden rond 15.15 uur een harde knal en zagen vervolgens de vernielde Dixie. Bij een van de omwonenden vlogen de stukken plastic tegen de ramen. De politie is op zoek naar getuigen van het incident. Wie iets heeft gehoord of gezien en nog niet met de politie heeft gesproken, wordt gevraagd te bellen met 0900-8844.

Groen onderstel

Regio n De Stichting Bloemencorso Bollenstreek heeft er drie nieuwe, duurzame praalwagenonderstellen bij.

Vrijdag 27 januarii werden ze overgedragen aan de corsogroepen KAVB Noordwijkerhout, KAVB Hillegom-Haarlem en omstreken en Corsogroep De Zilk. Onder de aanwezigen waren onder meer de burgemeesters Gerrit Goedhart (Noordwijkerhout) en Arie van Erk (Hillegom) en corsovoorzitter Leo van der Zon.

Foto: annemiek cornelissen

70 jaar lief en leed voor Bep en Daan

Ik kook nog steeds zelf hoor!'

Tien jaar

buurtzorg

Voorlezen met de wethouder

column n Poespas