De Hillegommer

24 oktober 2017

De Hillegommer 24 oktober 2017


Maartenskerk in de steigers

De toren van de Maartenskerk met zijn kleurrijke omhulsel. | Foto: TonytrampolinE Foto: tonytrampolinE

Hillegom n De toren van de Maartenskerk staat in de steigers. Hoe lang dat nog duurt is niet bekend. Maar de toren zal ongetwijfeld mooier worden gemaakt dan hij was. Tony Whelan, ook bekend als TonytrampolinE, maakte deze bijzonder mooie foto van de kleurrijke netten die momenteel rondom de steigers hangen. Whelan is geen onbekende in het fotografen-wereldje. Begin maart was hij de winnaar van de fotowedstrijd die door de Stichting Vrienden van Oud Hillegom was georganiseerd en maakte de eerste winnende foto die in de Frans Out-galerij geplaatst werd.

Controle fietsverlichting

Hillegom n Bij deelnemende fietszaken en de fietsersbond is het mogelijk om zaterdag 28 oktober de fietsverlichting te laten controleren.

De herfst is begonnen en wordt het later licht en vroeger donker. Dus is goede fietsverlichting belangrijk voor eigen veiligheid en zichtbaarheid. De gemeente Hillegom, Fietsersbond en Veilig Verkeer Nederland organiseren daarom gezamenlijk een fietsverlichtingsactie. Bij FietsUniek (Satellietbaan 20A) en Fietstrend (Einsteinstraat 9) en de stands van de fietsersbond, is het mogelijk om 28 oktober de verlichting te laten controleren. Wanneer reparatie nodig is, hoeft alleen het materiaal te worden betaald. Van 30 oktober tot en met 4 november is het ook mogelijk om naar genoemde zaken te gaan. Zij geven dan 10 procent korting op de totale kosten (materiaal plus arbeidsloon) van reparatie van fietsverlichting. De meeste fietsers weten dat fietsverlichting belangrijk is, maar fietsen toch vaak zonder. Het is de bedoeling dat de politie na de actie gericht gaat controleren op werken de verlichting. Een extra reden om alles op orde te krijgen want een boete voor onverlicht fietsen bedraagt 55 euro. Fietsers moeten in het donker en overdag bij slecht zicht een voorlicht en achterlicht aan hebben. Losse lampjes mogen ook. Ook moet de fiets reflectoren hebben op de achterkant, trappers en wielen (velgen) of banden.

Welzijn op

recept met dr. Jos Mulders

WOR biedt

legio kansen'

Laatste lootjes voor

de kruising

Diploma om op te passen bij Solution

column n Poespas