De Hillegommer

16 oktober 2018

De Hillegommer 16 oktober 2018


Tony Whelan opnieuw winnaar

Vlnr:  Jacolien van der Valk, Tony Whelan, Hans Lommerse en Gerard van der Post.| Foto: Jan Zeilemaker/SvOH

HILLEGOM n Voor de derde maal is een foto van Tony Whelan gekozen als winnende foto van een van de fotowedstrijden voor de Frans Out-galerij. Stichting Vrienden van Oud Hillegom organiseert deze fotowedstrijden voor de digitale fotogalerij als eerbetoon aan de eerste Vrienden-voorzitter en diens nalatenschap. De opdracht van de fotowedstrijd luidde "Vele wegen leiden door Hillegom" en Tony wist met zijn foto van de Veenenburgerlaan in het winterse landschap de meeste jurystemmen voor zich te winnen. (Lees het hele artikel op pag 5)

Sinterklaas spanning rondom loopbruggetje

Hillegom n Sinterklaas is nog lang niet in het land, maar toch is het nu al spannend of alles wel op tijd klaar is voor de intocht. Het loopbruggetje over de Haven is al een tijdje afgesloten, maar het is nog maar de vraag het op tijd gerepareerd is.

Bij de brug wordt het houten dek vervangen voor een kunststof dek en ook worden een paar plekken versterkt. De gemeente doet haar best om het op tijd af te hebben: "We streven er naar om de werkzaamheden voor de intocht van Sinterklaas, 17 november, af te hebben". Toch blijft het nog even spannend of straks weer vele kinderen met hun ouders vanaf de brug naar Sinterklaas kunnen zwaaien.

Diabetes Fonds zoekt collectanten

hillegom n Voor het Diabetes Fonds wordt geld ingezameld dat onderzoekers gebruiken om oplossingen te vinden voor diabetes. Het Diabetes Fonds is hard op zoek naar vrijwilligers voor de collecte.

De collecteweek is van 29 oktober t/m 3 november. Aanmelden kan bij Peter Janse via peter.m.janse@gmail.com of 06-27047958. Meer info www.diabetesfonds.nl.

column n Poespas

Wethouder

Karin

Hoekstra

'Ja, mits' is beter dan 'nee, tenzij'

Chapeau of petje af?

Hartekamp viert lustrum