De Hillegommer

2 augustus 2016

De Hillegommer 2 augustus 2016


Met vakantie in eigen land

Nederland is vanaf het water (ook) prachtig! Hier, op de Leidse Vaart bij Hillegom, denken deze vakantiegangers er vast ook zo over. | Foto: Matthew Radjiman Foto: Matthew Radjiman

Hillegom n Het is volop zomer. Veel mensen trekken er op uit en vliegen naar verre oorden, anderen blijven thuis en pakken bijvoorbeeld de boot en verkennen Nederland vanaf het water.

De redactie is benieuwd waar haar lezers naar toe zijn geweest. Stuur een foto (minstens 1MB, liggend formaat) naar: redactie@dehillegommer.nl en vertel wie erop staan en waar de foto is genomen. De redactie beloont de mooiste inzendingen met een mooie plek in deze krant!

Bestuurder scootmobiel (82) overleden na aanrijding

Noordwijk n Een 82-jarige man uit Noordwijk is vrijdagavond 22 juli in het ziekenhuis overleden nadat hij op de Nieuwe Zeeweg in Noordwijk met zijn scootmobiel in aanrijding kwam met een personenauto.

De hulpdiensten kregen omstreeks 14.45 uur de melding dat er op de Nieuwe Zeeweg een aanrijding tussen een scootmobiel en een personenauto had plaatsgevonden. De bestuurder van de scootmobiel was daarbij gewond geraakt. De man werd ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld en vervoerd naar het ziekenhuis. Daar verslechterde plotseling zijn toestand en kwam hij aan het begin van de avond te overlijden.
De afdeling VerkeersOngevallenAnalyse van de politie deed ter plaatse onderzoek. Hoewel het onderzoek nog niet volledig is afgerond, heeft de Noordwijker vermoedelijk geen voorrang verleend aan de bestuurder van de personenauto op het moment dat hij met zijn scootmobiel de Nieuwe Zeeweg over wilde steken. De automobilist kon een aanrijding niet meer voorkomen.
De bestuurder van de auto, een 28-jarige man uit Hillegom, heeft een verklaring afgelegd. De auto en de scootmobiel zijn voor verder onderzoek in beslag genomen.

Geen toestemming doden eksters

Streek n De provincie Zuid-Holland heeft besloten om jagers geen toestemming te verlenen voor het doden van eksters

Eind 2015 maakte de provincie plannen voor afschot van de vogels bekend. Zij zouden landbouwschade aanrichten. Hiertegen werd geprotesteerd door tientallen natuurorganisaties, waaronder Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland (NMZH).

Zij stelden dat de schade die eksters aanrichten minimaal is.

Ook in de afgelopen jaren, toen de vogels niet werden gedood. De natuurorganisaties constateerden dat afschot van eksters dus onnodig is. Naar aanleiding van de protesten heeft de provincie besloten het doden van eksters niet toe te staan.

De ekster en vlaamse gaai behoren onder de Flora- en faunawet tot de beschermde inheemse diersoorten.

Deze soorten mogen alleen verontrust, gevangen en gedood worden op basis van een vrijstelling of ontheffing.

De provincie kan een vrijstelling of ontheffing geven voor een soort wanneer deze in (delen van) de provincie belangrijke schade veroorzaakt.

Geen krant

Hillegom n Volgende week verschijnt er geen krant.

Tijdens de zomerperiode vallen er twee edities uit: die van week 30 en van week 32. Met ingang van week 33 is alles weer bij het oude en valt De Hillegommer weer wekelijks in de bus.

Mocht dit niet het geval zijn, laat ons dit weten via onderstaand telefoonnummer of stuur een mail: redactie@dehillegommer.nl.

Foto: Caroline Spaans

Het ultieme zomergevoel

Max houdt van het water'

Huttenbouw is terug van weggeweest

Gedichten in 'Daar lach je dan'