De Hillegommer

25 februari 2020

De Hillegommer 25 februari 2020


Toch nog een beetje carnaval

Vrolijke gezichten vanaf de carnavalswagen: kinderen mochten een rondje meerijden. | Foto&tekst: Remco Out Foto: Remco Out

HILLEGOM n Ons dorp heeft tegenwoordig twee carnavalswagens. Deze zijn altijd goed te horen en te zien als ze naar optochten in omliggende gemeentes rijden. Zaterdagochtend bleven ze even hier voor de enige echte Hillegomse Carnaval Kinderoptocht. Kinderen mochten op de wagen een rondje meerijden door het centrum. De meeste kinderen waren speciaal verkleed voor deze bijzondere rit. Helaas was dit wel meteen de laatste optocht voor de Hillegomse wagens. Alle andere carnavalsoptochten in de regio werden afgelast vanwege de harde wind.

Collecte Amnesty

Hillegom n De collectanten van Amnesty International komen dit jaar aan de deur tussen 6 en 14 maart. Dit blijkt nog steeds hard nodig.

Mensen worden steeds mondiger en willen graag hun bijdrage leveren aan een rechtvaardige maatschappij. In veel landen wordt dit niet op prijs gesteld en zelfs bestraft. Om de dappere mensen die om deze reden gevangen en bedreigd worden, bij te staan, is hulp hard nodig. Met onze collectanten en de bijdrage van de gevers draagt de organisatie een steentje bij om dit mogelijk( er ) te maken. De organisatie doet tevens een oproep voor collectanten. Dat kan in de eigen wijk of straat. Aanmelden bij de coördinator van Amnesty, afdeling Hillegom Joke Rolvers, via 0252-518424.

>Hulp bij de blauwe brief

Hillegom n WelzijnsKompas biedt inwoners van Hillegom wederom de gelegenheid hulp te krijgen bij het invullen van de belastingaangifte over het jaar 2019. In dienstencentrum Elsbroek, Abellalaan 1, staan vrijdag 13 maart vrijwilligers van WelzijnsKompas klaar om te begeleiden bij het invullen van de belastingpapieren. Op zaterdag 14 maart wordt de hulp geboden door medewerkers van een accountants- en belastingkantoor. Meer info: 0252-757 100.

>100 jaar Heilig Hartkerk

Regio n Ter gelegenheid van het eeuwfeest van de Heilig Hartkerk in De Zilk is er vrijdag 6 tot en met zondag 8 maart een tentoonstelling in de kerk aan de Beeklaan 13. Vrijdagavond 6 maart is de officiële opening om 19.30 uur. De tentoonstelling sluit om 21.00 uur. Zaterdag 7 maart van 11.00 uur tot 16.00 uur. Zondag 8 maart van 11.00 tot 16.00 uur.

De officiële bekrachtiging van de samenwerking tussen Adamas en SamenLoop voor Hoop Hillegom. | Foto: pr Foto: pr

SamenLoop gaat ook voor Adamas

Event in juni wordt onvergetelijk

Het huis van Tante Trees deelt weer uit

DPW: Nu is Noord-Holland aan zet

column n dierenarts Lodewijk Kamps